Coronavirus Romania - Au sosit echipamentele medicale din Coreea de Sud

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical


In articol:

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București, transmite MApN.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie, informeaza MApN.

În urmă cu două zile MApN a mai adus echipamente medicale cu două aeronave militare din Turcia și din Germania.

Citeste si: Ultima ora! Actualizare 25 martie: 906 de cazuri de COVID-19 in Romania, 13 decedati!

Citeste si: Prințul Charles, confirmat pozitiv cu coronavirus

Citeste si: Coronavirus Romania: ce spune Ministerul Sanatatii despre folosirea clorochinei ca tratament pentru coronavirus

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate