Coronavirus. Masca medicală ne apără sau nu de virus?

Coronavirus. Masca medicală ne apără sau nu de virus?

Coronavirus. Medicii explică, în ce măsură ne apără masca medicală de coronavirus.


In articol:

 

Specialiștii susțin că această mască medicală nu reprezintă metodă cea mai eficientă de protecție.

Centrul pentru controlul și profilaxie a bolilor din SUA (CDC) recomandă măști medicale celor care au contractat deja virusul, dar și medicilor și asistenților care îi tratează.

Pentru celelalte persoane se recomandă igiena personală riguroasă: spălatul mai des al mâinilor, evitarea atingerii cu mâinile a feței și mucoaselor.

Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 361, iar numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire depăşeşte 16.600. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat şi primul deces din afara Chinei, în Filipine, la un bărbat de 44 de ani.

Potrivit CNN, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 361, iar numărul cazurilor confirmate depăşeşte 16.600.

Citeste si: 305 oameni ucisi de Coronavirus, primul deces in afara Chinei si 25 de tari care au raportat infectari. Este alerta internationala

Citeste si: La Bucuresti se distribuie masti medicale. STB ia masuri de siguranta fara precedent impotriva gripei

Citeste si: Prima poză cu românul din Italia, suspect de coronavirus! Ce legătură există între bărbat și cei doi chinezi infectați

 

De asemenea, s-a înregistrat primul deces în afara Chinei, în Filipine, la un bărbat chinez în vârstă de 44 de ani.

Victima a zburat din Wuhan în ianuarie, împreună cu o femeie de 38 de ani, care a fost primul caz confirmat al îmbolnăvirii cu noul coronavirus în Filipine. Bărbatul a murit sâmbătă.

Coronavirus. Masca medicală ne apără sau nu de virus?

Virusul a fost confirmat în mai mult de 25 de ţări

Până acum, virusul a fost confirmat în mai mult de 25 de ţări şi teritorii, de când a fost detectat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan, în decembrie.

Mai multe ţări impun interdicţii de călătorie sau restricţii asupra Chinei continentale şi îşi evacuează cetăţenii din zonă.

Aproape 60 de milioane de oameni sunt blocaţi în oraşele chineze, în timp ce cercetătorii internaţionali încearcă să dezvolte un vaccin pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate