Coronavirus confirmat in Romania. Barbatul infectat este in stare buna si se afla internat la Institutul "Matei Bals" din Capitala

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, la o persoană din Gorj din grupul care are legătură cu italianul diagnosticat deja la Rimini şi care s-a aflat pentru câteva zile în ţară.


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic.

Alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa. Bărbatul a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian. El este din satul Dobrana, are 25 de ani şi lucra la o firmă a italianului. Tânărulş a ajuns la Institutul ”Matei Balş”, i s-a stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună.

Bărbatul a ajuns la Institutul Matei Balş din Bucureşti şi va rămâne izolat de ceilalţi pacienţi.

Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.
Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului.
De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Coronavirusul afectează mai puțin copiii, iar specialiștii nu știu exact de ce

Citeste si: Ultima ora: Coronavirus a ucis doi oameni in Franta. Declaratiile oficialitatilor mentioneaza 17 cazuri de infectare

Citeste si: 50 de romani au fost in contact cu italianul infectat cu Coronavirus. Prefectul de Dolj a demarat investigatiile

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate