Coreea de Nord a lansat astăzi două rachete balistice cu rază scurtă către Marea Galbenă. Anunțul a venit de la Phenian

Author: Lavinia Medrea

Anunțul a venit de la Phenian

Sursa: Twitter BonJargon/josephhdempsey

Azi, Phenianul a lansat două rachete de croazieră de pe un submarin, conform agenției nord-coreene KCNA. Lansarea proiectilelor a avut loc cu câteva ore înaintea unor exerciții comune militare între Seul și Washington.

Lansarea a fost făcută azi dimineață din largul oraşului Sinpo,

aflat pe coasta de est a Coreii de Nord, conform KCNA.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă astăzi 

Armata sud-coreeană a confirmat, de asemenea, că a detectat o lansare de rachete, potrivit agenției Yonhap. 

Citește și: SUA și Coreea de Sud au lansat patru rachete în largul coastei Peninsulei Coreene, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neanunțată deasupra Japoniei

Joi, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune către Marea Galbenă, conform armatei sud-coreene.

Citește și: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a ordonat vineri armatei sale intensificarea exercițiilor militare pentru un „război adevărat”, în timpul unui exerciţiu de tragere cu rachete la care

a fost prezentă și fiica liderului.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care a aterizat lângă Japonia! Ce înseamnă asta

Coreea de Nord acuză SUA de intensificarea tensiunilor

La începutul săptămânii acesteia, Coreea de Nord a lansat acuzații la adresa Statelor Unite ale Americii, conform cărora ar alimenta „intenționat” tensiunile. Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un și a doua cea mai puternică persoană din țară, a atenționat că, dacă va exista o interceptare a unuia dintre testele cu rachete ale Phenianului din partea SUA, va fi considerată drept o „declarație de război”.

Citește și: SUA și Coreea de Sud au lansat patru rachete în largul coastei Peninsulei Coreene, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neanunțată deasupra Japoniei

Relaţiile dintre Phenian şi Seul sunt slabe de câțiva ani la rând, discuţiile fiind blocate, conform AFP. Coreea de Nord a susținut pentru mult timp că programele sale de rachete şi nucleare au ca scop autoapărarea.

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?