Cât va costa parcarea în Mamaia în 2023. Consiliul Local Constanța a adoptat noi modificări privind Regulamentul parcărilor

Author: Cristina Mocanu

Consiliul Local Constanța a adoptat marți noi modificări aduse Regulamentului parcărilor în Mamaia.

Sursa: https://pixabay.com/

A fost modificată taxa de parcare din Mamaia.

Potrivit euronews.ro, Consiliul Local din Constanța a modificat taxa de parcare din Mamaia.

Care vor fi taxele pe locurile de parcare din județul Constanța în 2023

Consilierii locali din Constanța au votat modificarea tarifelor exorbitante care ajungeau astă-vară chiar și la 100 de lei pe zi, iar asta înseamnă că cei ce vor ajunge în concediu în stațiune vor plăti un leu pe oră, în loc de patru lei, cât era până acum.

Astfel că, turiștii vor avea și posibilitatea să își achiziționeze și abonamente de 50 de lei pentru șapte zile, respectiv 150 de lei pentru 30 de zile. În plus, parcarea va fi gratuită pe parcursul nopții, în weekend și în zilele de sărbători legale.

Pentru Zonă 0 se va introduce posibilitatea achiziționării abonamentului de o zi la prețul de 30 de lei sau a unui abonament de șape zile care poate fi utilizat atât pentru Zona 0, cât și pentru Zona 1 la prețul de 100 de lei.

Tot pentru această zonă există posibilitatea achiziționării unui abonament lunar de 199 de lei sau abonament anual de 2.000 de lei (față de 499 de lei/ lună cât este în prezent), care poate fi utilizat atât pe Zona 0, cât și pe Zona 1.

Citește și: Cel mai slab sezon estival în trei decenii

Pentru Zona 1 tariful pentru o zi este de 15 lei, iar ca noutate se introduce abonamentul pe șapte zile, în valoare de 75 de lei.

Tariful în Zona 1, pentru o oră de parcare este de 3 lei, iar pentru Zona 2, tariful pe o zi este de 10 lei- include şi cea mai mare parte din Stațiunea Mamaia.

Pentru toate zonele, parcarea este gratuită în primele 30 de minute.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pentru Zonele 1 şi 2, Consiliul Constanța a decis să se acorde gratuitate pe timpul nopții, între orele 20.00-08.00,

pe tot timpul anului, iar pentru Zona 0 această gratuitate se acordă în perioada 01 septembrie-31 mai.

Oricare dintre tarifele achitate va permite utilizarea oricărui loc de parcare în condițiile Regulamentului din zona de taxare achitată, precum şi din zonele inferioare de taxare în perioada de valabilitate. Prioritate în atribuirea parcărilor de reședință pentru persoanele care dețin certificate de încadrare în grad de handicap.

În vara lui 2022, Mamaia a înregistrat o scădere a numărului de turiști

Parcările din zonele foarte aglomerate din stațiune, cum ar fi zona cluburilor de noapte, vor fi tarifate la patru lei pe oră, 24 de ore din 24, însă doar în timpul sezonului estival, adică 1 iunie- 31 august, dar și aici există posibilitatea achiziționării de abonamente cu 30 de lei pe zi sau 100 de lei pentru șapte zile. În 2022, Mamaia a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de turiști de aproximativ 20%.

Citește și: Taxă de duș în Mamaia! Cât costă să îți faci duș după ce ieși din mare

Primarul Constanței, Virgil Chițac, a identificat şi alte cauza care au dus la scăderea numărului de turiști: criza economică ce a făcut ca o familie de români să aibă, în medie, un buget lunar mai mic cu 200 de lei şi creșterea prețului la combustibili.

„Sunt şi cauze subiective, precum creșterea prețurilor pe litoral, dar noi, ca administrație, nu putem interveni”, a mai spus primarul. 

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!