Consiliul de atestare a decis: Victor Ponta A PLAGIAT lucrarea de doctorat. "85 de pagini sunt COPY-PASTE"

Consiliul de atestare a decis: Victor Ponta A PLAGIAT lucrarea de doctorat

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis, in sedinta de vineri, ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.

Decizia Consiliului a fost luata prin votul celor 13 membri prezenti din totalul de 21.

"Este plagiatul de tip copy-paste", a declarat presedintele Consiliului, Marius Andruh, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la finalul sedintei.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat ca toate deciziiile luate de Consiliul General al CNATDCU sunt nule, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca sedinta sa fie statutara.

 

Oficialul sustine ca acest for nu are competenta sa ia decizii in acest sens.

 

Totodată, Pop afirma ca de problemele de plagiat se ocupa Consiliul National de Etica, acesta fiind singurul care poate rezolva problema posibilului plagiat al premierului.

 

Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care sustine ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima indicând faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

 

Intr-un interviu acordat publicatiei "El Pais", seful Guvernului este citat spunand ca isi va asuma responsabilitatea in cazul in care se va dovedi ca teza sa de doctorat este un plagiat si cu siguranta se "va retrage" si raspunde afirmativ la intrebarea daca va demisiona in acest caz.

 

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate