Codul rutier s-a modificat! Centura de siguranta si scaunele pentru copii devin OBLIGATORII

Soferii au parte de noi reguli, dar si de amenzi pe masura. Centura de siguranta si scaunele speciale pentru copii devin obligatorii. Scopul este cat se poate de clar: reducerea numarului de accidente.

Soferii tin greu pasul cu modificarile din Codul Rutier. Dar, cum sa stii ce e nou, daca nici normele vechi nu le cunosti? Soferul este obligat sa le transmita tuturor pasagerilor ca centura de siguranta este obligatorie, inclusiv pe bancheta din spate.

Copiii sub trei ani merg numai intr-un scaun special. Peste aceasta varsta, minorii vor fi transportati pe bancheta din spate, cu centura montata. Chiar daca amenzile le pot goli buzunarele, soferii au incredere in noile modificari.

"Amenda de la 350 la 460 de ron, plus 3 puncte de penalizare pentru conducatorul de autovehicul". Un punct de amenda valoreaza 90 de lei! Codul Rutier poate suferi noi modificari, in viitorul apropiat. Un alt proiect de lege vizeaza suspendarea permisului pentru cei care nu isi achita amenzile de circulatie.

In plus, soferii care iau autostopisti in autoturism pot primi amenzi de pana la 5.000 de lei. Iar permisul de conducere ar putea fi suspendat pe viata, in cazul soferilor care produc accidente sub influenta alcoolului. Sunt doar cateva din proiectele care ar putea fi votate, in viitor, de parlament.
##VIDEO123228##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate