COD PORTOCALIU DE VANT. Afla ce judete vor fi afectate de furtuni si ninsori viscolite!

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 03:45

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de vant puternic in 16 judete din estul si sudul tarii fiind valabila vineri intre orele 10.00 si 18.00.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vant puternic in 16 judete din estul si sudul tarii, valabila vineri, intre orele 10.00 si 18.00, celelalte judete fiind sub avertizare cod galben. Meteorologii au emis, miercuri, o atentionare cod galben de intensificari ale vantului, ninsori viscolite si racire accentuata care a intrat in vigoare de vineri, ora 8.00.

Potrivit Mediafax, avertizarea cod portocaliu care va intra in vigoare la ora 10.00
a fost emisa pentru judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati, Vrancea, Braila, Tulcea si pentru unele zone din judetele Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

" In sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei vantul va avea intensificari cu peste 80-90 km/h. In Muntii Banatului si in jumatatea vestica a Carpatilor Meridionali va ninge, va fi viscol, iar vitezele la rafala vor depasi 100-120 km/h", potrivit avertizarii cod portocaliu emise de ANM.


Celelalte judete si Capitala vor fi pana la ora 18.00 sub avertizare cod galben de vant puternic si ninsori viscolite. Potrivit ANM, vineri, intre orele 10.00 si 18.00, vor fi intensificari temporare ale vantului in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 55-60 de kilometri pe ora, iar in nord-vestul, nordul si centrul tarii ninsorile vor fi viscolite.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat joi, la videoconferinta de la Ministerul Afacerilor Interne, ca "este posibila emiterea unui cod portocaliu de vant puternic, care ar urma sa fie valabil vineri".

Meteorologii au emis, miercuri, o atentionare cod galben de intensificari ale vantului, ninsori viscolite si racire accentuata, care va intra in vigoare de vineri, ora 8.00, si va fi valabil pana sambata, la aceeasi ora, in toate judetele tarii.
 


Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!