COD PORTOCALIU de inundatii pe Dunare. Vezi care sunt judetele afectate!

Meteorologii au declarat ca noua avertizare meteo de cod portocaliu de inundatii pe Dunare este valabila pana pe 26 mai.

Dunarea se afla, de sambata la ora 10.00, sub cod portocaliu de inundatii, in patru judete, potrivit actualizarii unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA). Judetele vizate sunt Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman.

Codul portocaliu vizeaza sectorul aval de Sucursala Hidrocentrale (SHEN) Portile de Fier - Zimnicea (sector indiguit aval Gruia), precizeaza INHGA. Avertizarea este valabila pana in 26 mai. In intervalul 18 mai, ora 6.00 - 26 mai, sectorul sector aval Zimnicea al Dunarii (judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Braila, Ialomita, Constanta , Galati si Tulcea) se va afla sub cod galben, informeaza Mediafax.

Potrivit hidrologilor, prognoza debitelor maxime pe Dunare la intrarea in tara are un grad ridicat de incertitudine in acest moment, din cauza variatiilor foarte mari din ultimele zile ale prognozelor de debite maxime primite de la Centrul de prognoze hidrologice din Serbia pentru afluentii fluviului, variatii generate de severitatea exceptionala a fenomenelor hidrometeorologice, mai ales cele inregistrate in bazinele hidrografice ale afluentilor principali de pe acest sector (Sava si Morava).

"Ploile torentiale deosebit de insemnate cantitativ care s-au inregistrat in ultimele zile in bazinele hidrografice din Serbia si din Bosnia - Hertegovina au generat viituri exceptionale care in multe bazine hidrografice au atins sau chiar au depasit valorile maxime istorice, ca urmare a acestor fenomene periculoase deosebit de severe fiind instituit in Serbia si Bosnia - Hertegovina, la nivel national, starea de alerta", mai precizeaza INHGA.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate