Cod galben și portocaliu de vânt puternic, vijelii, furtuni, ploi torențiale şi grindină în mai multe județe din România. Iată zonele vizate

Autor: Diana Tilă

Meteorologii au emis cod galben și portocaliu de ploi torențiale. Iată ce se întâmplă cu vremea!

Sursa: PixaBay

Meteorologii au emis cod galben și portocaliu de ploi torențiale. Iată ce se întâmplă cu vremea!

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi, 8 iunie, o avertizare Cod galben de vânt puternic, vijelii, furtuni, ploi torențiale şi grindină în mai multe județe din România. Mai mult, meteorologii au emise și Cod portocaliu.

Citește și: Prognoza meteo ANM vineri, 9 iunie 2023. La sfârșit de săptămână va ploua în majoritatea regiunilor și se vor semnala descărcări electrice și grindină local

Cod galben și portocaliu de vânt puternic, vijelii, furtuni, ploi torențiale şi grindină în mai multe județe din România. Iată zonele vizate

Vremea se schimbă radical în România. Meteorologii au anunțat că mai multe județe din țară sunt vizate de cod galben de ploi, vijelii şi grindină. Avertizarea a început astăzi la ora 12.00 și este valabilă până la ora 21 și vizează 13 județe.

"În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în

Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Covasna, Alba, Cluj, Bihor, Arad și Hunedoara.", potrivit ANM.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Prognoza meteo ANM joi, 8 iunie 2023. Cerul va fi înnorat în majoritatea regiunilor și va ploua în mai multe localități din țară

Cod galben de furtuni şi vijelii în mai multe judeţe din ţară

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a mai transmis că începând de joi, ora 21, până vineri la ora 23, "local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte.

Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Județele vizate Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara."

Cod portocaliu de vijelii, furtuni torenţiale şi grindină

Totodată, meteorologii au emis mai multe avertizări de Cod portocaliu de vijelii, furtuni şi grindină.

"În judeţul Alba: Bistra, se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină. Avertizarea este valabilă până la ora 18.45.

În județul Maramureş: Strâmtura, Poienile Izei şi în județul Bistriţa-Năsăud: Leșu, se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35...40

l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.  Avertizarea este valabilă până la ora 19.00

În județul Maramureş: Cavnic, Cernești, se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.  Avertizarea este valabilă până la ora 19.30"

Citește și: Cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale în România! Iată zonele vizate