Cod galben de lapoviţă, ninsori şi viscol! Harta zonelor vizate

,

ANM a emis sâmbătă două avertizări. O informare de intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori valabilă pentru toată ţară până pe 6 ianuarie şi un cod galben de ninsori şi viscol pentru zona monatnă, valabil tot până pe 6 ianuarie.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori
Interval de valabilitate: 04 ianuarie, ora 17:00 – 06 ianuarie, ora 22:00
Zone afectate: conform textului

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.
Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

MESAJ 1

Zone afectate: zona de munte
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ; la altitudini de peste 1700 m intensificări puternice ale vântului, viscol
Interval de valabilitate: 04 ianuarie, ora 18:00 – 06 ianuarie, ora 06:00

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.
Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65...75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90...100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

MESAJ 2

Zone afectate: Moldova
Fenomene vizate: intensificări ale vântului;
Interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 09:00 – 06 ianuarie, ora 06:00

În intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 - 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

 

Citește și:

Sambata aceasta, de la ora 15:00, in “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu, la “vanatoare de diamante negre” prin padurile Muresului

Inevitabilul se produce - Medicii din Timișoara: 'Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul'

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 24 octombrie. Vremea rămâne caldă!

Amanunte nestiute despre una dintre vedetele serialului „Moldovenii”! „Eram responsabil cu trasul clopotelor bisericii”

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, romanii speriati de saracie mai mult decat de pandemie!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies