Cod galben de fenomene extreme. Zonele lovite puternic de vijelii și grindină. Ce temperaturi urmează în țară

Author: Alina Petre

Vremea extremelor

Cod galben de fenomene extreme. Zonele lovite puternic de vijelii și grindină.

Cod galben de fenomene extreme. Zonele lovite puternic de vijelii și grindină.

Citeste si: Momentul în care un copil este salvat de un câine- Imaginile au devenit imediat virale- Video

Cod galben de fenomene extreme

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări cod galben și cod portocaliu de instabilitate termică.

În unele zone din țară unde temperaturile vor atinge din nou valoarea de 37 de grade.

ANM a emis trei avertizări meteo cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii puternice. Alertele sunt în vigoare joi și vineri.

De la ora 17.00, nouă județe vor intra sub cod portocaliu de furtuni.

COD GALBEN

Prima avertizare este vizată în intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00 urmează instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

COD PORTOCALIU

În intervalul intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00 urmează instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40...60 l/mp și izolat 70 l/mp.

COD GALBEN

În intervalul 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00 sunt așteptate intensificări ale vântului 

Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80...100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55...65 km/h.

Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

În Capitală, meteorologii ANM au emis o prognoză specială, valabilă de joi ora 10.00 şi până vineri ora 21.00. Vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, cu valori ale temperaturii maxime de 32...34 de grade.

Prognoza meteo ANM marți, 9 noiembrie 2021: Vremea se schimbă radical! Ploi în aproape toată țara!

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări.

Citeste si: LIVE TEXT: Sicriul Reginei Elisabetei a II-a a ajuns la Palatul Westminster. Luni, 19 septembrie, va fi zi liberă și zi de doliu național

Citeste si: LIVE TEXT: Sicriul Reginei Elisabetei a II-a a ajuns la Palatul Westminster. Luni, 19 septembrie, va fi zi liberă și zi de doliu național

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies