CNAS, anunt important! S-a spus ca se reduc finantele pentru bolnavii si afectiuni cardiovasculare

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a transmis, joi seară, că Programul Naţional de Boli Cardiovasculare beneficiază de un buget de 172 milioane lei, cu 8% mai mare faţă de cel de anul trecut.Din această sumă se estimează că vor fi trataţi aproximativ 36.000 de bolnavi, faţă de 33.690 în anul 2018.

Ca urmare a afirmaţiilor apărute public, conform cărora Ministerul Sănătăţii ar fi redus sau ar urma să reducă finanţarea destinată unora dintre pacienţii cu boli cardiovasculare, prin intermediul Programului Naţional dedicat, CNAS face următoarele precizări: Programul Naţional de Boli Cardiovasculare (care este gestionat de CNAS, nu de Ministerul Sănătăţii) nu are o reducere de fonduri în anul 2019, faţă de anul 2018. Din contră, în anul 2019 acest program beneficiază de un buget de 172 milioane lei, cu circa 8% mai mare faţă de cel de anul trecut – 159 milioane lei. Pe baza acestui buget majorat, se estimează că în acest an vor fi trataţi prin programul naţional aproximativ 36.000 de bolnavi, faţă de 33.690 în anul 2018”, a transmis, joi seară, CNAS.

cnas

Deputatul liberal Raluca Turcan anunțase că Guvernul va reduce finanțarea pentru bolnavii de boli cardiovasculare.

sursa: dcbusiness.ro

Citeste si: Raluca Marina crapa de ciuda: Daniel si-a facut iubita! Uite cum arata: seamana destul de mult cu ea

Citeste si: REZULTATE BACALAUREAT 2019: cand se publica notele de la examen

Citeste si: Marturia cutremuratoare! Un tanar a spus tot ce se intampla in mintea persoanelor care sufera un atac de panica

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate