Clipe de cosmar pentru o familie din Vaslui: doi copii au ajuns in pragul mortii dupa ce s-au intoxicat cu o solutie pentru combaterea puricilor!

Author: Ana Filip
Actualizat: 19 iul 2021, 16:04
Panica teribila intr-o familie din Vaslui: doi copii au ajuns la spital in stare grava, dupa ce s-au intoxicat cu o solutie pentru combaterea puricilor
Sursa: observatornews.ro

Doi frati din Vaslui, la un pas de moarte, dupa ce s-au intoxicat cu o solutie utilizata de bunica lor pentru deparazitarea cainelui.

Momente de panica teribila pentru o familie din judetul Vaslui, dupa ce cei doi copii au ajuns in pericol de moarte, dupa ce bunica lor a folosit o solutie de deparazitare a cainelul. Copiii s-au jucat cu patrupedul in curte si au inceput la scurt timp sa se simta rau si au ajuns de urgenta la spital pentru a li se acorda primul ajutor de specialitate.

Caz teribil in Vaslui: doi copii au ajuns la un pas de moarte!

In cursul zilei de duminica, 18 iulie 2021, o familie din judetul Vaslui a trecut prin clipe de cosmar, dupa ce cei doi copilasi, in varsta de cinci si respectiv trei ani au ajuns in stare grava la spital, din cauza faptului ca s-au intoxicat cu solutia folosita de catre bunica lor pentru deparazitarea cainelui.

Cei doi minori s-au jucat cu patrupedul la scurt timp dupa ce fusese deparazitat cu o solutie toxica de catre bunica lor. Femeia n-a realizat ca ar trebui sa ii atentioneze pe cei doi nepoti sa stea departe de caine din curte o perioada de timp, iar micutii s-au jucat cu cainele, l-au mangaiat si la scurta vreme li s-a facut rau si au ajuns de urgenta la spital.

"Le-am dat de dimineaţă lapte şi după aceea am stropit cu... Cu căţeii se jucau şi (n.red.căţeii) erau stropiţi de purici", a spus bunica celor doi copii.

Mai intai mezinul familiei a fost primul care s-a simtit foarte rau si a fost transportat urgent la spital. Ulterior si starea fratelui acestuia s-a alterat insa potrivit medicilor acestia au avut marea sansa de a ajunge rapid la spital pentru a putea fi salvati.

"A fost adus în urgenţă în jurul orei 9 dimineaţa, într-o stare extrem, extrem de grava(...) Ca de obicei, părinţii sau aparţinătorii ascund dacă e cumva ceva de genul acesta. Am insistat şi până la urmă era vorba de o substanţă toxică pentru insecte – purici, ţânţari, căpuşe şi aşa mai departe", a spus medicul Valeriu Lupu de la Spitalul din Husi.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Dupa o interventie rapida si prompta a medicilor de la Spitalul din Husi, starea celor doi copii s-a ameliorat si sunt in afara oricui pericol si vor mai ramane cateva zile sub supraveghere medicala.

"Evoluţia lor este favorabilă, în cursul zilei de mâine cel târziu poimâine să fie externaţi.

Părinţii, aparţinătorii, să fie un pic mai vigilenţi. Sunt foarte periculoase. Neacţionat la timp pot cauza şi decesul", a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de copii "Sfânta Maria" din Husi.

Potrivit observtornews.ro, in functie de tipul de substanta, cantitatea care a fost utilizata, concentratia acesteia, precum si durata in care s-a luat contact cu substanta, oamenii pot avea reactii adverse variate. Pornind de la reactii usoare, precum simple iritatii la nivelui pielii, ochilor, sau a cailor respiratorii, pana la probleme digestive, soc anafilactic, stop cardio-respirator, sau chiar deces.

 

 

Taguri: