Ciocolata previne aparitia cancerului de colon

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:47

Potrivit specialistilor din Marea Britanie, 16 000 de bolnavi mor anual din cauza cancerului de colon. Un studiu recent arata ca o dieta in care se includ produse din cacao reduce semnificativ riscul aparitie acestei maladii.

Alimentul care contina cacao in cantitate mare este ciocolata. Inainte de a o cumpara din magazin, asigurati-va ca pe produs se specifica procentajul de cacao. Alegeti ciocolata care contine cel putin 50% cacao in stare pura.

Boabele de cacao provin, in special din vestul continentului african. Contin o cantitate importanta de antioxidanti care ajuta organismul sa lupte contra radicalilor liberi.

Specialistii recomanda ciocolata cu un continut ridicat de cacao bolnavilor de diabet, hipertensivilor, dar si cardiacilor.
Atentie, insa! Ciocolata are multe calorii si grasimi. Consumul exagerat este nerecomandat!

Exista si unii experti care combat aceasta teorie. Acestia sustin ca obezitatea, diabetul sau alte boli nu pot fi combatute mancand ciocolata. Pentru unii acest aliment are un impact negativ asupra metabolismului.

 

Taguri: