Cine va prelua conducerea casei de moda Chanel dupa moartea lui Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Conducerea operatiunilor creative ale companiei Chanel va fi preluata de Virginie Viard, „mana dreapta” a lui Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld, renumitul creator de moda, a fost spitalizat de urgenta luni seara, la Paris, si a murit marti dimineata.

Karl Lagerfeld a fost directorul Chanel din 1983 pana in ultimile sale zile din 2019. Casa de moda sustine ca Virginie Viard va reusi sa „duca mai departe viziunea lui Gabrielle Chanel si a lui Karl Lagerfeld”.

Viard si-a inceput stagiatura la Chanel in anul 1987, la patru ani dupa ce Karl Lagerfeld a devenit directorul de creatie al brandului emblematic. Aceasta fost recomandata pentru pozitie de catre guvernatorul Printului Rainier de Monaco, potrivit mediafax.ro.

Dupa ce au lucrat impreuna la Chanel, Viard s-a alaturat lui Lagerfeld la casa de moda Chloé in 1992, dar numai pentru cinci ani. Aceasta s-a intors apoi la Chanel in pozitia de coordonator pentru colectiile haute couture si a inceput sa lucreze la „ready-to-wear” in anul 2000.

Viard provine dintr-o familie care a iubit intotdeauna moda. Bunicii sai erau producatori de matase. „Am fost mereu atrasa de aceasta industrie, dar cel mai mult mi-am dorit sa creez costume pentru piese de teatru. Mi-am inceput cariera in productia de costume ca asistent pentru Dominique Borg, care a creat costume pentru Camille Claudel. Mai apoi, am fost creator de costume pentru filme si piese de teatru, pana l-am intalnit pe Karl. Acesta mi-a sugerat sa lucrez pentru Chanel si pentru Chloé”, a spus Viard pentru revista Crash.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate