Cine sunt românii care vor beneficia de o nouă categorie de vouchere sociale! Anunțul făcut de Marcel Boloș

Author: Lavinia Medrea

Cine sunt românii care vor beneficia de o nouă categorie de vouchere sociale

Sursa: Facebook Marcel Boloș/PixaBay - colaj Kanal D

Guvernul a anunțat noi vouchere sociale pentru achiziția de rechizite și haine pentru copii.

Aproape 300.000 de elevi de grădiniță și școală vor beneficia de vouchere în valoare de 750 de lei. Singura condiție este ca părinții să aibă venituri de maxim 1.275 de lei fiecare.

Cine sunt românii care vor beneficia de o nouă categorie de vouchere sociale

Pe lângă asta, se va extinde programul de masă caldă, iar școlile care nu dispun de echipamente și spații conforme pentru desfășurarea orelor vor beneficia de finanțare.

„Avem 240 de milioane de euro alocați pentru decontarea programului de mese calde, sigur că vom avea o discuție cu Ministerul Educației pentru a stabili măsurile. Le vom aloca fondurile necesare pentru echipamente, care privesc menținerea în condiții bune a hranei pentru copii”, a declarat Marcel Boloș.

Citește și: Cine sunt românii care pot beneficia de vouchere în valoare de 750 și 2.000 de lei! La ce dată vor intra banii

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Guvernul a anunțat, de asemenea, noi ajutoare pentru românii vulnerabil, în contextul în care autoritățile au mai oferit ajutoare pentru persoanele care, din cauza prețurilor mari, nu mai pot face față financiar nevoilor zilnice.

Șase tranșe de bani pentru alimente și mese calde

Guvernul acordă carduri de alimente pentru persoanele din categorii vulnerabile și, potrivit ministrului Marcel Boloș, statul va da șase tranșe de bani pentru alimente și mese calde pentru aproape 2,4 milioane de români în 2023. a.

„De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an, cu o nouă tranşă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

Citește și: Greșeala care i-a lăsat pe câțiva români fără voucherele de 250 de lei pentru mese calde. Ai grijă să nu faci și tu asta

Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit şi pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat Marcel Boloș.