Cine este si cum arata Nicusor Dan in tinerete? Noul primar general al Capitalei are o mare pasiune pentru matematica

Author: Luiza Stama
Actualizat: 31 ian 2021, 22:00
Nicusor Dan Foto(5)
Primarul general al Capitalei

Nicusor Dan este noul primar general al Capitalei, dupa ce a castigat alegerile locale din 27 septembrie 2020. Iata cum arata Nicusor Dan cu ani in urma.

Nicusor Dan s-a nascut in judetul Brasov, la Fagaras, pe 20 decembrie 1969, iar tatal lui era muncitor si mama contabila. Noul primar general al Capitalei a absolvit Liceul Teoretic "Radu Negru" din Fagaras, la profilul matematica-fizica, in anul 1988. A fost pasionat de matematica si, in anii de liceu a participat la Olimpiada Internationala de Matematica, de unde a obtinut medalia de aur, cu punctaj maxim.

Matematica, o mare pasiune a noului primar general al Capitalei

La 18 ani, Nicusor Dan s-a mutat in Capitala ca sa isi continue pasiunea si a studiat matematica la Universitatea Bucuresti.

Inca din 1998, Nicusor Dan si-a dorit sa ajute la schimbarea Romaniei, cand s-a intors de la studiile din Franta. La Ecole Normale Superieur, una dintre cele mai prestigioase scoli frantuzesti, Nicusor Dan a ajuns in 1992, apoi si-a dat masteratul si doctoratul in Paris.

El a spus ca nu s-a putut adapta niciodata culturii franceze, iar acest lucru l-a facut sa revina in tara natala.

In cadrul Institutului de Matematica din Academia Romana, Nicusor Dan a fost priul director si fondator al Scolii Normale Superioare Bucuresti, o universitate creata dupa modelul francez.

Citeste si: Alegeri locale 2020- Nicușor Dan: "Am votat cu sete"! Cu cine a sosit la urne

Citeste si: Cine va candida la Primaria Capitalei. In 27 septembrie vor fi alegerile locale

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cand a intrat in politica Nicusor Dan

In 2008 a intrat in politica si a fondat Asociatia Salvati Bucurestiul. Nicusor Dan si-a anuntat candidatura pentru primaria Capitalei in noiembrie 2011, ca independent, intr-un mediu restrans, alaturi de doar cativa sustinatori, insa a fost hotarat mereu sa isi atinga scopul.

In prezent noul primar general al Capitalei locuieste intr-un cartier din Sectorul 6, alaturi de sotia lui, Mihaela si fiica lor, in varsta de patru ani.

Iata cateva imagini cu Nicusor Dan, cu ani in urma:

Citeste si: Exit Poll online ora 21:00 Alegeri Locale 2020 Bucuresti: cifre oficiale Nicusor Dan, Gabriela Firea

Citeste si: Alegeri Locale. Exit Poll ora 23:00 pentru sectoarele din Bucuresti: cine sunt noii primari

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!