Cine este Radu Jude, românul selectat în juriul Festivalului de Film de la Berlin 2023

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 feb 2023, 14:02
Cine este Radu Jude, românul selectat în juriul Festivalului de Film de la Berlin 2023
Sursa: Facebook Cezar Popescu

Radu Jude este un regizor român ce va face parte din juriul Festivalului de Film de la Berlin 2023, iată cine este acesta.

Acesta a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin din anul 2021, iar la cea de-a 73 ediție a evenimentului, acesta face parte din juriu. Iată cine este Radu Jude, românul selectat în juriul Festivalului de Film de la Berlin 2023.

Citește și: Calendarul Festivalului de Film de la Berlin 2023. Steven Spielberg va primi Ursul de Aur onorific pentru întreaga sa carieră

Cine este Radu Jude, românul din juriul Festivalului de Film de la Berlin

Radu Jude s-a născut în anul 1977, iar cunoscutul regizor este un invitat fidel al Festivalului de Film de la Berlin. În anul 2021, acesta a primit Ursul de Aur pentru comedia „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”.

Primul film al regizorului ce a avut premiera în secțiunea Forum al Festivalului de Film de la Berlin a fost „Cea mai fericită fată din lume”, în anul 2009, acesta fiind un film de ficțiune, după care

acesta a mai participat și în anul 2015 cu pelicula „Aferim!”, fiind prima producție cinematografică a regizorului din secțiune de Competiție, film ce i-a adus Ursul de Argint pentru regie.

Radu Jude v-a juriza alături de alți regizori, actori și producători cunoscuți, mai exact Golshifteh Farahani, Valeska Grisebach,  Francine Maisler, Carla Simón și Johnnie To. Aceștia vor decide ce film va câștiga prestigiosul Urs de Aur.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Oscar 2023: Cine sunt actorii nominalizați la Oscar în acest an

Programul complet al Festivalului de Film de la Berlin 2023

Calendarul Festivalului de Film de la Berlin 2023 va fi compus din trei evenimente principale, mai exact European Film Market, ce va avea loc între 16 și 22 februarie 2023, Berlinale Co-Production Market, între 18 și 22 februarie 2023, și Berlinale Talents, în perioada 18 – 23 februarie 2023.

Anul acesta 18 producții cinematografice sunt propuse pentru câștigarea Ursului de Aur și a Ursului de Argint, fiecare având o perspectivă aparte, ce reprezintă 19 țări. Iată lista filmelor nominalizate: „20,000 Species of Bees”, de Estibaliz Urresola Solaguren; „ The Shadowless Tower”, de Zhang Lu; „Till the End of the Night”, de Christoph Hochhausler; „BlackBerry”, de Matt Johnson; „Disco Boy”, de Giacomo Abbruzze; „The Plough”, de Philippe Garrel; „Ingeborg Bachmann – Journey into the Desert”, de

Margarethe von Trotta; „Someday We’ll Tell Each Other Everything”, de Emily Atef; „Limbo”, de Ivan Sen; „Bad Living”, de Joao Canijo; „Manodrome”, de John Trengove; „Music”, de Angela Schanelec; „Past Lives”, de Celine Song; „Afire”, de Christian Petzold; „On the Adamant”, de Nicolas Philibert; „The Survival of Kindness”, de Rolf de Heer; „Suzume”, de Makoto Shinkai; „Totem”, de Lila Ayles.

Citește și: 5 filme de la Globul de Aur 2023 pe care trebuie să le vezi

Surse: Facebook Cezar Popesculibertatea.ro, curatorial.ro  

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!