Cine a fost "VRAJITORUL" care a schimbat soarta omenirii: "Dati-mi un punct de sprijin si urnesc Pamantul din loc"

,

Aceasta stire poate face mai bogat un concurent “Vrei sa fii milionar”, dar si pe tine!


In articol:

Urmareste emisiunea, diseara la ora 23:00 si asculta “Uzina de dume” la Radio Impuls, maine dimineata, incepand cu ora 07:00 si poti catiga 50 euro!

Părintele expresiei „Evrika” a studiat în Alexandria la școala întemeiată de Euclid unde i-a cunoscut pe marii matematicieni Conon din Samos, Dositheos din Pelusion şi Eratostene.

Toată viața sa Arhimede a urmat exemplul oferit de Euclid, om care nu avea un ban, nici nu urmărea să-l câștige și a fost profesor al multor elevi care au ajuns mari învățați ai Antichității.

Vezi programul TV Kanal D

Întors la Siracuza, s-a pus în slujba lui Hieron al II-lea, luminatul și binevoitorul tiran al orașului, cu care de altfel se înrudea de departe. Arhimede era un om distrat și împăștiat, ca de altfel toți oamenii de știință, care deseori pentru a desena sfere și cilindri pe nisip, cum se obișnuia pe atunci, uita chiar să mănânce sau să se spele.

Cine a fost "VRAJITORUL" care a schimbat soarta omenirii

Cercetările sale porneau de la o observare atentă a fenomenelor naturale.

Într-o zi, de exemplu, Hieron i-a dat să controleze o coroană, pusă la socoteală de către bijutier ca fiind în întregime din aur, dar cu rugămintea să nu o scrijelească. Săptămâni întregi a căutat în zadar Arhimede un sistem. Într-o dimineață însă, i s-a întâmplat să observe că nivelul apei se ridica pe măsură ce corpul i se cufunda în cadă și că în același timp cântărea parcă mai puțin.

Vezi cele mai bune momente din emisiunile tale favorite de la Kanal D

Așa a ajuns să formuleze faimosul principiu că un corp cufundat în apă pierde în greutate echivalentul apei pe care o dislocuiește. Și imediat i-a fulgerat prin minte ideea că odată cufundat, un corp înlocuiește o cantitate de apă proporțională cu propiul volum. Aducându-și aminte că un obiect din aur are un volum mai mic decât unul din argint de aceeași greutate, a făcut experimentul cu coroana și a constatat că dislocuia mai multă apă decât dacă ar fi fost făcută doar

din aur, deci era un fals.

Citeste si: Baietii de la "Puterea Dragostei" dezbracati, in strada. "O sa ne dea afara si de aici"

Citeste si: Papa in Romania 2019. Programul complet al vizite Papei Francisc. Suveranul Pontif va merge si la Blaj, în comunitatea romilor.

 

Citește-ne pe

Citește și:

DIABET sau CANCER? Cum forţează agricultorii români coacerea legumelor de bază si ce riscuri sunt aduse sanatatii

TIR lovit de o locomotivă: traficul feroviar este oprit

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ţeapă pentru bugetari! Tichetele de vacanţă, folosite doar în extrasezon

Surpriza de proportii la "Puterea Dragostei"- Culita Sterp, in vizita sau concurent?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies