Christian Sabbagh: "Eram implorat sa fac ceva pentru zeci de romani care cazusera victime unei retele de trafic de sclavi" - Vezi primul reportaj!

Christian Sabbagh va invita sa vedeti in urmatoarele zile o ancheta jurnalistica in premiera pentru Romania.

O actiune de salvare la care s-a lucrat impreuna cu autoritatile romane, Ministerul Afacerilor Externe, DIICOT si Directia de Crima Organizata. Este vorba de peste 40 de muncitori romani aflati in Libia intr-o situatie practic de sclavie. ##VIDEO84923##

Prezentarea acestui material a intarziat pentru a nu zadarnici ancheta autoritatilor romane si pentru a nu-i pune in primejdie romanii  sechestrati pe continentul african. Astazi ei sunt acasa, in siguranta, datorita domnului presedinte al Kanal D Romania, Haluk Kurcer, care a platit toate cheltuielile. Va invit sa vedeti filmul acestei operatiuni in care viata lui Christian Sabbagh si a operatorului sau a fost pusa in pericol de nenumarate ori. 

"Numele meu este Dinu Maria si va scriu intr-un moment de disperare, In dimineata aceasta am primit un mesaj de la sot, in care imi spunea: <>", acesta este mesajul care l-a determinat pe Christian Sabbagh sa ia masuri pentru a salva cei 33 de romani aflati in Libia.


"Asa a inceput ancheta noastra. Eram implorat sa fac ceva pentru zeci de romani care cazusera victime unei retele de trafic de sclavi. Oameni amarati, care pentru o bucata de paine si pentru a-si ajuta familiile, au plecat in necunoscut. Mai precis, intr-o tara in care viata unui om nu valoreaza nimic. In tara, intermediarul le promisese un salariu de minimum 1500 de euro, cazare si masa asigurate. Totul s-a dovedit insa  o minciuna. Au ajuns in Africa de Nord pe banii unui angajator libian, cu vize turistice. Angajatorul negociase cu intermediarul roman cu totul altceva. Oamenii urmau sa lucreze fara niciun ban, fara pretentii pentru conditiile de cazare, de mancare nici nu se punea problema,  pana cand patronul libian nu  isi recupera cheltuielile cu drumul si vizele. Devenisera practic sclavi, intr-o tara in care haosul este cuvantul de ordine", a povestit Sabbagh.

Urmareste primul reportaj din operatiunea de salvare a celor 33 de romani, care fara sa-si doreasca au ajuns sclavi in Libia.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate