China refuză să condamne invazia Rusiei în Ucraina în conferinta G20!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 26 nov 2023, 01:25

Miniștrii de finanțe ai celor mai mari economii ale lumii nu au reușit să cadă de acord asupra unei declarații finale după un summit desfășurat în India!

Sursa: PixaBay

Miniștrii de finanțe ai celor mai mari economii ale lumii nu au reușit să cadă de acord asupra unei declarații finale după un summit desfășurat în India!

Miniștrii de finanțe ai celor mai mari economii ale lumii nu au reușit să cadă de acord asupra unei declarații finale după un summit desfășurat în India, după ce China a refuzat să condamne invazia Rusiei în Ucraina. Beijingul a refuzat să accepte anumite părți ale unei declarații G20 care deplângea "în termenii cei mai fermi" agresiunea Rusiei.

Rusia nu înțelege de ce lumea este împotriva ei

Moscova a declarat că țările occidentale "anti-ruse" au "destabilizat" G20. Această declarație vine după ce China a publicat săptămâna aceasta un plan de încheiere a conflictului, considerat de unii ca fiind pro-rusesc. India, care a găzduit discuțiile G20 din această săptămână în orașul Bengaluru, în sudul țării, a publicat un "rezumat al președintelui" de la reuniune, în care se menționează că au existat "evaluări diferite ale situației" din Ucraina și ale sancțiunilor impuse Rusiei.


O notă de subsol a precizat că două paragrafe care rezumă războiul au fost "agreate de toate țările membre, cu excepția Rusiei și a Chinei". Paragrafele au fost adaptate din Declarația liderilor G20 de la Bali din noiembrie și au criticat "în termenii cei mai fermi agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei".
După ce a stat în plan secund de la invazia de acum un an, Beijingul și-a intensificat eforturile diplomatice în jurul conflictului în ultimele săptămâni.
Înaltul său diplomat, Wang Yi, a făcut un turneu în Europa în această săptămână, care a culminat cu o primire călduroasă din partea președintelui rus Vladimir Putin la Moscova.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”


Aliat ascuns al Rusiei?

De asemenea, China a publicat săptămâna aceasta un plan în 12 puncte pentru a pune capăt războiului din Ucraina, în care a făcut apel la discuții de pace și la respectarea suveranității naționale. Cu toate acestea, documentul în 12 puncte nu a spus în mod specific că Rusia trebuie să-și retragă trupele din Ucraina și nu a condamnat invazia Rusiei.

Documentul chinezesc a fost salutat de Rusia, determinându-l pe președintele american Joe Biden să comenteze: "[Președintele] Putin îl aplaudă, deci cum ar putea fi bun?".
După reuniunea G20, Ajay Seth, un oficial indian de rang înalt, a declarat într-o conferință de presă că reprezentanții ruși și chinezi nu au fost de acord cu formularea referitoare la Ucraina deoarece "mandatul lor este de a se ocupa de chestiuni economice și financiare".

"Pe de altă parte, toate celelalte 18 țări au considerat că războiul are implicații asupra economiei globale" și că trebuie menționat, a adăugat el.
Rezumatul de 17 paragrafe al summitului a făcut referire, de asemenea, la cutremurul recent din Turcia, la datoriile din țările cu venituri mici și medii, la politica fiscală globală și la insecuritatea alimentară.
Ministerul rus de externe a declarat că regretă faptul că "activitățile G20 continuă să fie destabilizate de colectivul occidental și folosite într-un mod antirusesc...".
Acesta a acuzat Statele Unite, Uniunea Europeană și țările G7 de "șantaj clar", îndemnându-le să "recunoască realitățile obiective ale unei lumi multipolare".
Dar ministrul german de finanțe Christian Lindner a declarat: "Acesta este un război. Și acest război are o cauză, are o singură cauză, și anume Rusia și Vladimir Putin. Acest lucru trebuie să fie exprimat clar la această reuniune a G20 Finanțe".
Reuniunile anterioare ale membrilor G20 nu au reușit, de asemenea, să producă o declarație comună de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut. Joi, Adunarea Generală a ONU de la New York a susținut cu o majoritate covârșitoare o rezoluție care condamnă invazia Rusiei în Ucraina. Moțiunea a fost susținută de 141 de națiuni, cu 32 de abțineri și șapte- inclusiv Rusia- care au votat împotrivă.

Citește și: UE îl sancționează pe Wagner al Rusiei pentru ce face in Africa!

Citește și: Olanda: Rusia pregătește sabotarea infrastructurii

Citește și: Germania vrea sa convinga India sa se devina aliat împotriva Rusiei

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!