Chec cu iaurt fara faina - trucul ca sa iti iasa pufos si moale

Autor: B.M.
Chec cu iaurt fara faina - trucul ca sa iti iasa pufos

Cum sa faci chec cu iaurt fara faina si sa iti iasa perfect: uite cum faci un chec de casa moale si pufos, e gata in 50 de minute.

Checul este o gustare dulce si sanatoasa, perfecta pentru orice moment: este usor de preparat iar rezultatul va fi apreciat de musafiri sau de membri familiei tale.

Exista insa cateva secrete pentru a obtine un chec moale si pufos, care nu se sfarama atunci cand il tai. Iata despre ce este vorba.

Citeste si: Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele

Citeste si: Oua toxice: cum iti dai seama cand devin ouale toxice

Citeste si: Spanac sote cu ou: cum faci ca sa iti iasa cremos si usor de mancat

Chec cu iaurt: ingredientul care il face pufos si moale

Reteta de mai jos este extrem de simplu de preparat, este gata in maximum 50 de minute si contine un ingredient care iti garanteaza obtinerea unui chec pufos si moale, fara sa folosesti faina.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 de grame de zahar, un litru de iaurt, 6 oua, 400 de grame de gris, o jumatate de lingurita de sare, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de praf de copt, 20 de grame de unt, vanilie.

Intr-un bol de dimensiuni mari se adauga treptat iaurtul, grisul, sarea si zaharul si se bate amestecul cu un tel, pana cand se obtine o compozitie omogena.

Ulterior se lasa compozitia deoparte timp de 25- 30 de minute, pentru ca grisul sa se umfle.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Chec cu iaurt: pasul urmator este adaugarea oualor, a prafului de copt si a bicarbonatului de sodiu. Se amesteca din nou foarte bine cu telul, pentru a ne asigura ca ingredientele sunt distribuite omogen.

Ulterior se tapeteaza tava cu hartie de copt si se unge cu unt, pentru a evita lipirea checului. Se toarna aluatul, se niveleaza compozitia si se baga in cuptor la o temperatura de 170 de grade, timp de 50 de minute.

Verificati checul pe parcurs cu ajutorul unei scobitori sau a unui fir de pai. In momentul in care acestea patrund usor in compozitie iar pe suprafata lor nu raman urme, checul este gata.

Inchideti cuptorul, scoateti checul din interior si lasati-l la racit. La final se pudreaza cu zahar vanilat, dupa gust, si se portioneaza in felii egale.

Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente

Chec cu iaurt: pasii la care trebuie sa fiti atenti

Pentru a obtine un chec cu iaurt pufos si moale trebuie sa acordati o atentie speciala anumitor pasi. In momentul in care combinati iaurtul si grisul aveti grija sa adaugati zaharul putin cate putin, amestecand incontinuu cu telul. Aceasta practica va face ca toata compozitia sa fie aerata.

De asemenea, este important sa lasati compozitia sa se odihneasca timp de aproximativ 30 de minute. Cu cat va creste grisul mai mult, cu atat rezultatul final va fi mai pufos si mai moale.

 

Taguri: