Cercetatorii vor sa creeze un nou tip de combustibil bazat pe…continuarea te va soca!

,

Cercetatorii vor sa creeze un nou tip de combustibil care sa aiba la baza un lichid cat se poate de controversat. Ai incerca un asemenea carburant?

Oamenii de stiinta vor sa foloseasca atomi din urina, ati citit bine, pentru a genera electricitate. Se estimeaza ca in lume se produc zilnic peste 10 miliarde de litri de urina. Cercetatorii lucreaza la o modalitate de a inlocui electrolitii din baterii cu atomi din urina pentru a produce energie electrica.

Urina este in prezent privita ca o substanta reziduala, insa faptul ca este pur organica ar putea sa ii ajute pe cercetatori sa gaseasca o formula chimica prin care urina sa poata fi folosita ca si combustibil.

Costurile la electricitate ar scadea considerabil, sustin cercetatorii deoarece fiecare om produce zilnic intre 1,5- 2 litri de urina. Cantitatea variaza in functie de cantitatea de lichide ingerate de o persoana intr-o singura zi.

Ideea ca urina precum si materiile fecale ar putea deveni o sursa de energie care sa fie folosita ca si combustibil pe scara larga poate parea respingatoare pentru unii. Cercetatorii sustin, insa, ca in acest mod costurile s-ar reduce drastic. Bineinteles, ar trebui facute mai intai investii in sistemul de colectare a acestor reziduuri, adica in bai si toalete publice.

E posibil ca in viitor sa auzim si de termenul "smart bathroom", adica o baie inteligenta. Deja japonezii si sud-coreenii au creat niste WC-uri super inteligente care functioneaza ca un laborator de analize, oferind utilizatorilor informatii cu privire la sanatatea acestora.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce este INTERZIS de Rusalii? Se spălă sau nu rufe în această zi

Viktor Orban refuză banii din PNRR-ul Ungariei, dacă UE pune condiții privitoare la legea anti-LGBT

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Cum se curăță mașina de spălat rufe, fără soluții anti-calcar!

Nostradamus, previziuni cutremurătoare pentru 2021! Ce ne așteaptă după pandemie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies