Cercetare în rândul medicilor! Mai mulți doctori au fost prinși că făceau certificate de deces false contracost

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 nov 2022, 16:54

Mai mulți doctori au fost prinși că făceau certificate de deces false contracost

Sursa: PixaBay

Mai mulți doctori sunt sub cercetare pentru întocmirea parțială a unor certificate de deces false contra unor sume de bani.

Poliţia Capitalei a transmis, sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, că mai mulţi medici sunt

cercetaţi pentru că ar fi întocmit parţial certificate de deces false contra unor sume de bani

Mai mulți medici sunt cercetați pentru întocmirea parțială a unor certificate de deces

Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5 au întocmit vineri, 18.11.2022, 13 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual, în formă

continuată şi abuz în serviciu, relatează România TV.

Citește și: Ea este tânăra studentă la Medicină care a murit subit, în timp ce se pregătea să iasă în oraș. Avea numai 23 de ani

Oamenii legii au declarat că certificate erau completate, ulterior, de către intermediari și reprezentanți ai unor firme de pompe funebre.

În acest caz au fost deja reținute patru persoane: un medic, un îmbălsămator și doi intermediari.

Certificatele de deces erau completate de medici contra unor sume de bani, iar procedura legală de constatare a decesului nu mai era luată în seamă.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Comunicatul Poliției Capitalei

„În cursul zilei de ieri, 18 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, în formă continuată și abuz în serviciu.

Citește și: Accident ieșit din comun în Capitală. Cum a reușit un tânăr de 21 de ani să ajungă cu mașina sub un taxi parcat pe Calea Rahovei

Din cercetări, a reieșit faptul că mai multe persoane, ce au calitatea de medici, ar fi întocmit parțial certificate constatatoare a decesului, în scopul obținerii unor sume de bani, care ar fi fost completate ulterior de către intermediari și reprezentantul unei societăți comerciale, cu domeniu de activitate îmbălsămare.

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din Iași, de partea medicului Tesloianu, care a montat stimulatoare cardiace de la cadavre. Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma intervenției

De asemenea, 7 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele vizate fiind conduse la audieri, în vederea continuării cercetărilor.

În urma activităților desfășurate, 4 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române”, au declarat reprezentanții Poliției Capitalei.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.