Cele mai mari 5 aeroporturi din Europa ca dimensiuni și trafic

,

Cel mai mare aeroport din Europa este tranzitat anual de câteva zeci de milioane de pasageri. Nu este însă singurul de o așa amploare de pe continent. Iată care sunt cele mai importante aeroporturi europene, în funcție de dimensiuni, dar și de trafic.


In articol:

Aproximativ 80 milioane de pasageri trec în fiecare an prin cel mai mare aeroport din Europa. Acest număr impresionant de oameni îl clasează și pe locul al treilea în lume.

Aeroportul Heathrow, cel mai mare din Europa

Marea Britanie se poate lăuda cu cel mai important aeroport din Europa. Este vorba despre Aeroportul Heathrow, din Londra. Acesta a fost dat în folosință în anul 1929 și este situat în London Borough of Hillingdon, la 24 km vest de centrul capitalei Angliei.

Cu o suprafață de 1.227 de hectare, Heathrow este baza celor mai mari companii aeriene, British Airways și Virgin Atlantic. Aproximativ 100 de companii oferă de aici zboruri interne și internaționale. Heathrow este unul dintre cele 6 aeroporturi ale metropolei londoneze, alături de London City Airport, London Luton Airport, London Stansted Airport, London Southend Airport și Gatwick Airport, cunoscut și sub numele de London Gatwick.

Aeroportul Heathrow are 5 terminale, fiecare dintre acestea având propria parcare, dar doar pentru o perioadă limitată de timp. Dacă aveți nevoie să lăsați mașina pentru mai mult timp acolo, puteți apela la Parking Express. Rezervările se fac direct pe site-ul aeroportului.

Ca să ajungeți de la aeroport în oraș, aveți la dispoziție mai multe autobuze, pe care le puteți lua de la terminalele 4 și 5.

Pe timpul nopții circulă autobuzul N9, care ajunge până în centrul Londrei.

De asemenea, puteți folosi metroul. Rețeaua Piccadilly Line vă duce până în centrul metropolei în doar 20 de minute. Și trenul Heathrow Express este o variantă, mai ales că circulă non-stop.

Topul celor mai aglomerate aeroporturi continentale

Pe locul doi în topul celor mai mari aeroporturi din Europa se află Charles de Gaulle, din Paris.

Acesta mai este cunoscut și sub numele de Aeroportul Roissy și este cel mai important din Franța. Înființat în 1974, este situat în localitatea Roissy-en-France şi a fost denumit după fostul preşedinte francez Charles de Gaulle.

Se întinde pe o suprafață de 3.238 de hectare şi are 3 terminale. Peste 76 de milioane de pasageri au tranzitat acest aeroport anul trecut.

Podiumul celor mai mari aeroporturi europene este completat de Aeroportul Amsterdam. Denumit oficial Amsterdam Airport Schiphol, acesta a fost ridicat inițial pentru a servi drept bază militară.

Este aeroportul de bază al Olandei și se află la doar 9 kilometri de capitala Amsterdam.

În 2019, peste 71 de milioane de oameni au trecut prin acest aeroport. Amsterdam Airport Schiphol este situat la 3.9 metri altitudine sub nivelul mării și este aeroportul internațional la cea mai joasă altitudine.

Aeroportul Frankfurt este pe locul 4 și este cel mai important din Germania. Funcționează încă din anul 1936 și este situat la 12 km de centrul orașului Frankfurt.

Cu o suprafață de 1.900 de hectare, Aeroportul Frankfurt a avut aproape 71 de milioane de pasageri în ultimul an.

Barajas din Madrid a fost tranzitat anul trecut de peste 61 de milioane de pasageri. Este cel mai mare aeroport din Spania, cu o suprafață de 3.050 de hectare și este situat la 9 kilometri de capitala Madrid. Deschis în 1928, aeroportul și-a schimbat denumirea în 2014, când a preluat numele primului prim-ministru al Spaniei democrate, Adolfo Suarez.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Este anunțul momentului! Permisul de sănătate devine obligatoriu într-o țară intens tranzitată de români

China domină categoric Jocurile Olimpice: cum arată clasamentul pe medalii și locul ocupat de România

BOMBĂ! Simona Halep îl distruge pe Ion Țiriac! De ce nu l-a invitat la nunta ei și cine i-a fost NAȘ! Lovitură TOTALĂ

Ţara în care persoanele nevaccinate nu mai au acces în şcoli, spitale şi mijloacele de transport în comun

GOOGLE, amendă de 500 de milioane de euro în Franța. Care este motivul pentru care motorul de căutare a fost sancționat?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies