7 locuri de vizitat neapărat dacă ai drum în Istanbul

,

Istanbul este orașul în care nu ai cum să te plictisești. Obiectivele turistice sunt atât de numeroase, încât nu ai avea cum să le bifezi pe toate. Iată locurile pe care trebuie neapărat să le vezi.


In articol:

Pe jumătate tradițional și pe jumătate cosmopolit, Istanbulul este denumit ”capitala capitalelor” și nu există nicio exagerare. Fosta capitală a Imperiului Bizantin aduce în același loc tot ce ți-ai putea dori de la un oraș.

De la moschei, bazaruri, celebrele croaziere pe Bosfor, cafeaua renumită în întreaga lume, dar și baclavalele făcute ca nicăieri în altă parte, în Istanbul te ve simți ca și cum ai pătrunde într-o altă lume. 

Ce să vizitezi prima dată când ajungi în Istanbul

Istanbul este cunoscut și drept ”orașul contrastelor”, tocmai pentru că are de toate pentru toți. Arhitectura clădirilor vă va fascina din prima clipă, la fel ca și atmosfera orientală de care veți fi înconjurat. Fiți pregătit pentru o aglomerație de nedescris, pentru că este știut că Istanbulul este unul dintre orașele cu cel mai mare număr de locuitori. 

Dacă v-ați hotărât să vizitați orașul de pe două continente, pregătiți-vă pentru cea mai interesantă experiență turistică de până acum. Istanbul este situat pe malul Bosforului, exact unde se întâlnesc Europa și Asia. A fost întemeiat de Constantin cel Mare, tocmai de aceea, pe vremuri purta numele de Constantinopol. 

Iată care sunt sunt obiectivele turistice pe care trebuie să le vizitați prima dată când ajungeți în Istanbul:

1. Moscheea Albastră

locuri de vizitat în Istanbul
Moscheea Albastră este unul dintre obiectivele turistice din Istanbul

Aceasta este una dintre cele mai importante moschei din întreaga Turcie. Numele său provine de la faianța albastră cu care a fost decorată în interior, încă din secolul al XVII-lea. 

2. Hagia Sophia 

locuri de vizitat în Istanbul
Așa arată Hagia Sophia, numită și Biserica Sfintei Înțelepciuni

Lângă Moscheea Albastră se află și Hagia Sophia sau Biserica Sfintei Înțelepciuni, una dintre cele mai mari clădiri

de acest gen din lume. De-a lungul timpului, biserica a aparținut atât creștinilor, dar a fost și moschee. Clădirea a fost incendiată și a trecut prin mai multe cutremure, dar nu a căzut. În prezent este muzeu. 

3. Hipodromul

În apropiere de primele două obiective turistice se află și Hipodromul. Acesta reprezintă unul dintre simbolurile Imperiului Bizantin. În prezent, doar câțiva piloni au rămas în picioare din tot ce a însemnat odată acest loc. 

4. Palatul Topkapi

Palatul Topkapi este situat lângă Marea Marmara și are o vedere excepțională spre strâmtoarea Bosfor. Este o clădire imensă, construită chiar după ce Constantinopolul a fost cucerit și reprezintă un simbol al lumii musulmane și al Imperiului Otoman. În interiorul palatului se află rămășițele lui Mohamed, Toiagul lui Moise, Sabia lui Ștefan cel Mare, dar și Sabia lui David. 

locuri de vizitat în Istanbul
Palatul Topkapi are în interior, printre altele, rămășițele lui Mohamed

De asemenea, puteți admira pietre prețioase de dimensiuni uriașe, pumnale cu rubine și celebrul Diamant Kasikci.

Acesta are 86 de karate și este bătut în 49 de briliante. 

Istanbul, orașul contrastelor

Dacă nu sunteți adeptul obiectivelor turistice istorice, nu vă speriați. În Istanbul aveți suficient de multe atracții din care puteți alege. 

5. Marele Bazar

Istanbulul este recunoscut în întreaga lume pentru bazarurile sale. De aceea, dacă ajungeți aici, nu ratați o plimbare în Marele Bazar. Este cel mai mare loc acoperit de acest fel din toată lumea și cuprinde peste 60 de străzi și 5000 de magazine! Aici veți găsi absolut orice, de la bijuterii, ceramică pictată manual, la haine sau covoare. Nu uitați că negociatul este obligatoriu în bazar!

6. Piața de Condimente

După ce ați trecut prin Marele Bazar, ar fi păcat să nu ajungeți și în piața de condimente. Cei pasionați de arta culinară vor găsi aici absolut toate mirodeniile la care se pot gândi și alte câteva în plus. 

7. Croazieră pe Bosfor

În încheiere, nu puteam omite de pe lista noastră croaziera pe Bosfor. Astfel, veți putea admira alte atracții turistice din Istanbul. Turnul Galata, Podul Bosfor sau Moscheea Ortakoy sunt doar câteva dintre minunățiile pe care le ascunde acest oraș. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ramona este noua concurenta de la Puterea dragostei! Il place sau nu pe Comanici? Ce detalii au iesit la iveala despre frumoasa bruneta!

Încă o țară cu peste 102 milioane de locuitori a omologat vaccinul rusesc Sputnik V

Nu mai folosi acest tip de ulei pentru prăjit! Îți face mâncarea toxică! Mulți români fac această greșeală. Ce ulei este cel mai bun pentru prăjit și salate

Vezi online serialul „Hercai” subtitrat în limba română - Episodul 8, sezonul 1, miercuri, 24 februarie 2021-VIDEO

Alin Salajean, marturisire-soc: "Da, am o amanta! O iubesc pe Didina, dar..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies