Cele mai importante evenimente din România, care au avut loc în 2022. România nu a intrat în Spațiul Schengen

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 dec 2022, 21:43

Cele mai importante evenimente din România, care au avut loc în 2022

Sursa: unsplash

Anul 2022 este pe sfârșite, iar pentru a onora sfârșitul acestuia vom enumera cele mai importante evenimente ce au avut loc în România, anul acesta.

2022

a fost un an plin de evenimente importante ce s-au desfășurat în țara noastră, iar acestea sunt doar câteva pe care să vi le amintiți. 

Citește și: Marius Budăi, anunț despre plata pensiilor. Ce se va întâmpla în 2023

Cele mai importante evenimente care au avut loc în România în 2022

Oamenii de pregătesc să își ia rămas bun de

la anul 2022, însă până când se va întâmpla asta, ne vom aminti cele mai importante evenimente ce s-au petrecut în țara noastră în acest an.

David Popovici a devenit campion mondial în proba de 200 de metri liber

Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta a fost un mare moment de mândrie și bucurie pentru români, David Popovici aducând un titlu incredibil acasă.

Cu un timp de 1:43.21, acesta a realizat un nou record mondial la juniori. David Popovici are cu ce să se mândrească, ținând cont că timpul realizat de el a fost al patrulea din istorie.

Citește și: David Popovici, medalie de aur la proba de 200 metri liber. Un nou record al Campionului Mondial

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Schimbarea structurii anului școlar

Anul școlar 2022-2023 a avut parte de schimbări majore, pe care atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții le-au simțit. Noul an școlar 2022-2023 este împărțit în 5 module, ce sunt separate prin 5 vacanțe, față de două semestre, cum eram obișnuiți.

Tezele nu mai sunt obligatorii în acest an școlar, notele vor fi puse în funcție de numărul orelor alocate săptămânal disciplinei, iar în funcție de asta, profesorii vor decide numărul exact de note de care elevii au nevoie până la sfârșitul anului școlar 2022-2023.

Citește și: Vacanța de iarnă 2022. Când începe și cât durează vacanța de iarnă în anul școlar 2022-2023

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition a onorat prima femeie parașutist din România

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition și-a deschis porțile pentru vizitatori la ediția numărul 12 a evenimentului, după 2 ani de pauză din cauza pandemiei. Această ediție a spectacolului a fost una extrem de special deoarece a fost realizată în onoarea primei femei parașutist din România, Smaranda Brăescu, dar și pentru a sărbători 110 ani de la deschiderea Aeroportului Băneasa.

Citește și: Imagini de la BIAS 2022. Spectacolul dedicat primei femei parașutist din România

Cele mai importante evenimente din România, care au avut loc în 2022. România nu a intrat în Spațiul Schengen

România nu a intrat în Spațiul Schengen

Aderarea României la Spațiul Schengen nu a avut loc în anul 2022. Austria și Olanda au votat împotriva aderării țării noastre și a Bulgariei în Spațiul Schengen. Olanda a votat împotriva aderării Bulgariei, dar România și vecinii ei de sud sunt analizați împreună, așa că a fost un vot împotriva intrării celor două țări. Austria a votat împotriva aderării României deoarece consider că există anumite probleme de securitate.

Citește și: 2023, anul intrării României în Schengen? Ce șanse are România să facă parte din spațiul european fără frontiere

Sursa: digi24.ro