Cel mai bun tratament pentru părul ars. Îi redai strălucirea în câteva momente

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 18 mar 2021, 11:54

Părul ars are un aspect neplăcut, dar această problemă se poate remedia destul de ușor. Iată ce tratament trebuie să folosiți, ca să-i redați părului strălucirea naturală.

Multe femei se confruntă cu supărătoarea problemă a părului ars. Indiferent că podoaba dumneavoastră capilară s-a deteriorat din cauza plăcii sau a ondulatorului, din cauza vopsitului sau din cauza anumitor produse mai agresive pe care le-ați utilizat, trebuie să știți că puteți scăpa rapid de această neplăcere. 

Tratament pentru părul ars

Încă din cele mai vechi timpuri, părul unei femei a reprezentat o carte de vizită în societate.

Oricui îi place să admire un păr lung, sănătos și îngrijit. Ce ne facem însă atunci când părul își pierde strălucirea?

Această problemă poate să apară din mai multe motive. În primul rând, folosirea excesivă a ondulatorului sau a plăcii de păr poate fi un factor de risc. 

De asemenea, vopseaua de păr, clorul din piscină sau produsele de styling care nu conțin substanțele de care părul are nevoie, pot deteriora aspectul acestuia. 

Dacă și dumneavoastră vă confruntați cu un păr ars, lipsit de strălucire, atunci este cazul să apelați la un tratament, care să revitalizeze firul de păr, de la rădăcină și până la vârfuri. 

Este adevărat că puteți să cumpărați astfel de măști și tratamente pentru păr, dar dacă nu aveți bani sau dacă vă doriți un remediu naturist, soluția este la îndemâna oricui. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Trebuie doar să preparați o mască naturală, specială pentru părul ars, din doar câteva ingrediente. Veți avea nevoie de:

  • o jumătate de avocado
  • 3 linguri de miere
  • două gălbenușuri
  • 3 linguri de ulei de cocos
  • o banană

Într-un bol, amestecați toate aceste ingrediente și aplicați masca pe părul umed, de două ori pe săptămână. Apoi înfășurați-vă părul într-un prosop și stați așa, cel puțin 15 minute. 

După aceea, clătiți-vă părul cu apă călduță.

Nu folosiți niciodată apă fierbinte pe părul dumneavoastră, chiar dacă nu aveți probleme cu el. 

Cu ajutorul acestei măști, părul va fi hidratat, de la miere și de la uleiul de cocos, dar se va și regenera, datorită gălbenușului de ou, al vitaminelor din banana și avocado. 

Cea mai bună mască pentru părul ars chimic

În cazul în care vă confruntați cu un păr ars din cauza unor tratamente chimice, cum ar fi vopsitul sau soluțiile pentru fixarea permanentului, atunci va trebui să aveți puțin mai multă răbdare, până îl veți repara. 

Cea mai bună soluție ar fi să vă tundeți părul, în special zonele care au fost afectate mai grav. Țineți cont de faptul că soluțiile chimice v-au ars părul în profunzime, nu doar pe straturile superficiale. 

Dacă totuși aveți părul lung și nu vreți să renunțați la el, atunci încercați o mască extrem de eficientă, care va hidrata intens părul. Este vorba despre un tratament naturist, din iaurt, miere, unt de cocos și ulei de argan

Amestecați toate aceste ingrediente sau doar o parte din ele și aplicați masca pe părul umed. Lăsați-o să acționeze peste noapte. Dimineața vă spălați părul cu apă călduță, nu fierbinte, și eventual aplicați și un ulei mineral. 

De asemenea, nu mai folosiți ondulatorul, placa de păr sau uscătorul, cel puțin două săptămâni. Atunci când totuși trebuie să folosiți unul dintre acestea, nu uitați să vă protejați părul cu un produs de styling, care oferă o barieră împotriva căldurii. 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!