Cea mai varstnica ABSOLVENTA. Are 46 de ani, dar a luat BAC-ul cu succes!

Niciodata nu e prea tarziu sa faci in viata ceea ce ai visat, dar nu ai facut. Este povestea adevarata a unei femei care, la 46 de ani, si-a luat examenul de bacalaureat si s-a reinventat.

Si-a dat seama ca cine are carte are si parte si de la lacatus mecanic se pregateste sa devina asistent medical. Iata un exemplu demn de urmat! Sa crezi in tine si sa nu dai inapoi niciodata. E principiul de viata care a calauzit-o intotdeauna pe Cristina Serban. Femeia, in varsta de 46 de ani, poate fi un exemplu demn de urmat. A trait intotdeauna simplu, a renuntat de tanara la scoala si si-a pus intotdeauna copiii pe primul plan.

Cristina a terminat scoala profesionala in 1986, an in care s-a si angajat ca lacatus mecanic. Majoratul a prins-o in campul muncii, iar cand intreprinderea s-a desfiintat, femeia a fost nevoita sa se reprofileze. A urmat alte cursuri si s-a reangajat ca asistent maternal. In 2010, a hotarat ca e vremea sa se reintoarca la scoala si sa faca ceva si pentru ea: „A fost un vis neimplinit si zicm acum in al doisprezecelea ceas, am zis ca nu e prea tarziu, am mers si mi-am continuat studiile. Timpurile s-au schimbat, societatea in care traim s-a schimbat si trebuie sa luam lucrurile ca atare si sa devenim ceea ce ne dorim.

Ceea ce parea imposibil s-a dovedit a fi posibil, cu multa munca si ambitie. Femeia recunoaste ca nu i-a fost usor ca dupa 20 de ani sa puna din nou burta pe carte, dar a facut o cot la cot cu fiica ei. Desi are de doua ori varsta colegilor de clasa, pentru ea, bacalaureatul din acest an a fost un succes.

##VIDEO117365##

"Ma mandresc cu ea pentru ca nu foarte multe persoane fac ce face ea la varsta asta. Si cum poate sa retina, cred ca are o memorie de elefant". Cu diploma de bac in buzunar, femeia merge mai departe. Spune ca nu se lasa pana cand nu si atinge visul: „Am mers si m-am inscris la scoala sanitara postilceala pentru ca, de fapt, acesta a fost visul meu neimplinit, de a deveni asistent medical. Pentru mine, halatul alb a fost un tel, un scop, un vis.

Vecinii se uita si ei lung si o admira pentru ambitie. Acum studiaza zilnic tot ce tine de anatomia si fiziologia omului. Printre treburile casnice, face scheme, rezumate si chiar referate pe computer. Pana una alta, Cristina a absolvit si un curs de masaj si isi exerseaza cunostintele pe pacientii din familie si pe vecini.

E maseuza, gospodina, mama, sotie, are bac-ul si un vis pe care stie ca intr-o zi si-l va implini. Cristina Serban e un exemplu de urmat, pentru ea, timpul e prieten si profita de el la maximum. „Consider ca daca ai carte, ai parte! Trebuie sa invatam cat de tarziu ar fi! Cine nu invata, se invata minte si omul cat traieste invata!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate