Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Parascheva. Aduce liniște sufletească și toți credincioșii trebuie să o rostească pe 14 octombrie

,
rugaciune puternica sfanta parascheva
Se crede că rugăciunile către Sfânta Parascheva pot face minuni pentru credincioși[Sursa foto: PixaBay]

Sfânta Parascheva este sărbătorită în fiecare an pe 14 octombrie, astfel că în această zi, toate rugăciunile sunt închinate Sfintei Cuvioase Parascheva. Iată care este cea mai puternică rugăciune către Sfânta Parascheva.


In articol:

Sfânta Parascheva este sărbătorită în calendarul creștin ortodox pe data de 14 octombrie. În această zi este sărbătoare cu cruce roșie și se spune că rugăciunile rostite către Sfânta Parascheva au puterea de a face minuni.

Care este cea mai puternică rugăciune închinată Sfintei Parascheva?

Rugăciunea către Sfânta Parascheva care se spune pe 14 octombrie

Una dintre cele mai importante sărbători ale lunii octombrie este cea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu această ocazie, în fiecare an, la Iași se organizează un pelerinaj în cinstea Sfintei Parascheva, moment în care foarte mulți credincioși vin să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Se crede că rugăciunile închinate Sfintei Cuvioase Parascheva aduc liniștea în sufletul persoanelor greu încercate, vindecă bolile trupești și sufletești și îi ajută pe cei care au probleme grave să le depășească mai ușor.

De Sfânta Parascheva, pe 14 octombrie, credincioșii obișnuiesc să rostească rugăciuni puternice prin care să ceară ajutorul sfintei făcătoare de minuni. Iată una dintre cele mai puternice rugăciuni către Sfânta Parascheva. Toți credincioșii trebuie să o rostească pe 14 octombrie, atunci când se face pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim.

Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci.

Amin.”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfânta Parascheva. 

rugaciune puternica sfanta parascheva

Pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce blestem poartă veșmintele Sfintei Parascheva? Detaliul pe care toți credincioșii trebuie să îl cunoască

Sfânta Parascheva, sărbătorită de Biserica Ortodoxă Română pe 14 octombrie 

Pe 14 octombrie este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Aceasta este ziua în care, în Biserica Ortodoxă Română, se face pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători de peste an, iar cu această ocazie, la Iași se

organizează un pelerinaj care se întinde pe o perioadă de 7 zile. 

Pentru că este vorba despre o sărbătoare cu cruce roșie, pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, credincioșii trebuie să respecte mai multe tradiții și obiceiuri. Astfel, credincioșii nu au voie să muncească, să spele rufe sau să desfășoare orice altă activitate în cadrul gospodăriei. O superstiție veche spune că fetele care nu sunt căsătorite nu ar trebui să coasă în această zi, asta dacă nu vor să rămână nemăritate.

Pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, există o tradiție care spune că nu este bine să fie consumate nuci, pepene, castraveți sau fructe în formă de cruce. 

Pentru prosperitate și belșug, credincioșii ar trebui să dea de pomană astăzi pâine, must, vin sau lipii. 

rugaciune puternica sfanta parascheva

Pentru a cinsti memoria Sfintei Cuvioase Parascheva, la Iași este organizat în fiecare an un pelerinaj 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când este Sfânta Parascheva? Data la care este sărbătorită Sfânta Cuvioasă Parascheva în 2021

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce se dă de pomană de Sfânta Parascheva? Iată ce e bine să împarți pe 14 octombrie

STUDIU Oamenii pot provoca mutații animalelor sălbatice: Braconajul pentru fildeş a dus la apariția elefanţilor fără colţi

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Ce nu trebuie să faci de Sfânta Parascheva? Tradiții, obiceiuri și superstiții de care să ții cont pe 14 octombrie

Reguli pelerinaj Sfânta Parascheva 2021. Când începe pelerinajul Sfintei Parascheva la Iași și ce reguli trebuie să respecte credincioșii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies