Ce spunea Silviu Prigoană despre moarte în ultimul interviu: „Infarctul nu se face așa...” Declarațiile care dau totul peste cap

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 nov 2024, 13:25

Afaceristul s-a stins din viață la scurt timp după interviul oferit

Sursa: Captură YouTube

Silviu Prigoană a abordat în ultimul său interviu o temă sensibilă: sănătatea, bolile cardiovasculare și paradoxul greutății corporale. Din nefericire, afaceristul s-a stins din viață la scurt timp după declarațiile sale.

Silviu Prigoană a murit în urmă cu o zi, iar ultimul său interviu vine ca un trăsnet pentru lumea mondenă. Afaceristul a vorbit în podcastul moderat de Bursucu despre infarct și moarte. 

Citește și: Care sunt cele două ipoteze în cazul morții lui Silviu Prigoană. Afaceristul apucase să bea doar un pahar de apă înainte de a se prăbuși la pământ

Ce spunea Silviu Prigoană despre moarte în ultimul interviu

După ce a trecut prin experiența unui infarct, Prigoană  a oferit o perspectivă inedită asupra longevității și a efectelor pe care efortul fizic le poate avea asupra organismului. În opinia sa, cei care duc o viață mai relaxată și evită efortul intens ar avea mai multe șanse să trăiască mai mult decât cei care se concentrează pe activitatea fizică.

Explicația sa? „Softul” vieții, sau ceea ce el numește „numărul de bătăi ale inimii”, ar fi limitat pentru fiecare persoană.

Prigoană subliniază că un infarct nu apare brusc, fără un motiv bine definit. „Infarctul nu se face așa, stau lejer într-o dimineață la tv și am făcut infarct,” explică el. Potrivit acestuia, în spatele unui infarct există întotdeauna o cauză.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Este interzis ca bradul de Crăciun să fie transportat cu mașina! Care este amenda pe care șoferii o primesc, dacă nu respectă această regulă

„Uită-te că oamenii care sunt mai relaxați toată viața și nu au nicio grijă, trăiesc mai mult decât oamenii care fac efort. Eu am impresia că softul, când a fost scris la animalul numit om, i-a scris un număr de bătăi la inimă și tu îți consumi numărul de bătăi de la inimă. Mai și ajuți inima cu diverse lucruri, alcool, tutun, medicamente, una, alta, dar, într-un mediu natural, doi oameni, unul care face sport și unul care nu face sport, ăla care face sport moare mai repede, pentru că i se termină bătăile

de la inimă. Asta e explicația mea. De ce unii mor mai repede și alții mai târziu. 

Noi avem softul ăsta. Când s-au terminat bătăile inimii, la revedere. Și s-a văzut și în cazuri de implanturi de inimă. Tinerii fac infarct dintr-un motiv. Infarctul nu se face așa, stau lejer într-o dimineață la tv și am făcut infarct. Are un motiv în spate.

E legat de o boală, de ceva. Nu ți se oprește inima așa, gata, ți s-au terminat bătăile.”

Silviu Prigoană se simțea mai bine atunci când era gras

O altă observație a lui Prigoană vine din perioada în care avea o greutate mai mare și se simțea mai bine. În ciuda percepțiilor generale că a fi slab este sinonim cu a fi sănătos, Prigoană se simțea „mai șef” și mai în control atunci când era mai plinuț. 

„Da, da. Eram mai șef. Când intram în birou le era frică de mine. Acum, când intru în birou, cine e și ăsta, uscatul ăsta, amărâtul ăsta. Mă simțeam mai bine când eram gras, contrar așteptărilor multora.”