Ce se va întâmpla cu școlile? Klaus Iohannis a făcut anunțul: "Menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de..."

,
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, anunț important în prima zi de școală [Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în prima zi a anului școlar 2021-2022.


In articol:

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în prima zi a anului școlar 2021-2022. Președintele a luat parte azi, 13 septembrie, la ceremonia începerii noului an școlar, la Liceul Tehnologic „Carol I” din comuna Valea Doftanei, județul Prahova. 

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, prezent la festivitatea de deschidere a Liceului Tehnologic „Carol I” din Prahova[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Ce se va întâmpla cu școlile? Klaus Iohannis a făcut anunțul

Este al doilea an școlar care începe în contextul pandemic. Părinții au putut participa la festivitățile de deschidere doar dacă purtau mască și respectau regulile de distanțare și de protecție. 

„Mă bucur să ma aflu astazi alături de dumneavoastră.  Multumesc elevilor, cadrelor didactice si parintilor pentru eforturile facute in aceasta perioada dificila. Reînceperea anului şcolar are loc tot sub spectrul pandemiei. Mentinerea scolilor deschise cu prezenta fizica depinde de responsabilitatea fiecaruia dintre noi”, a transmis Klaus Iohannis, președintele României.

Citeste si: Schimbare de ultimă oră! Cum se vor desfășura festivitățile de începere a noului an școlar. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Anul școlar 2021-2022 a început sub semnul întrebării în ceea ce privește perioada în care elevii pot face școală în format fizic.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că, dacă rata de incidență va ajunge la 6 la mie, elevii vor fi nevoiți să continue școala în regim online, din nou.

Sorin Cîmpeanu a mai recomandat ca fiecare elev să aducă doar un însoțitor, pentru a evita supraaaglomerarea.

Structura anului școlar 2021-2022

Potrivit documentului publicat de Ministerul Educației, anul școlar 2021- 2022 este format din două semestre, în total 34 de săptămâni, astfel:

Semestrul I  va avea 14 săptămâni de cursuri desfășurate în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021

Citeste

si: Vești proaste pentru ELEVI! Scenariul de care se temeau părinții s-a adeverit. Peste 2.000 de elevi vor continua cursurile online

Semestrul al II-lea   va avea 20 săptămâni de cursuri desfășurate în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, unde se adaugă și programul „Școala Altfel”, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza olimpiadele școlare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

// Prima zi de școală 2021 // Mesaje și SMS-uri cu încurajări pentru elevi în prima zi de școală

Nicușor Dan se crede stăpân și le dă ordine procurorilor: Să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva STB

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

ȘCOLI ÎNCHISE pentru unii elevi! În ce localități va continua școala în regim online

UPDATE! Masca a devenit obligatorie în exterior, în București, pe lângă școli și licee

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies