Ce se întâmplă cu prețul benzinei și cel al motorinei marți, 24 mai! Care e prețul unui litru de carburant

,
Stație alimentare

Iată prețul benzinei marți, 24 mai 2022

[Sursa foto: pexels.com]

Iată ce se întâmplă cu prețul benzinei și cel al motorinei marți, 24 mai 2022.


In articol:

Prețul benzinei a rămas același ca luni marți, 24 mai 2022. Nu s-au produs modificări nici în ceea ce privește litrul de benzină standard, nici în ceea ce privește benzina superioară.

În schimb motorina s-a scumpit foarte ușor marți față de ieri.

Atât litrul de motorină standard, cât și cel de motorină superioară costă marți cu un ban mai puțin ca luni.

Motorina s-a scumpit cu 60% în ultimul an!

Prețul motorinei a crescut în ultimul an cu 60%, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. Date oficiale UE arătau că motorina crescuse cu 59%, iar de atunci motorina s-a mai scumpit cu câțiva bani.

Și prețul benzinei a crescut cu circa 35% în ultimul an. Totodată, gazul s-a scumpit cu 85%, afectându-i puternic pe cei care au mașina hybrid benzină+GPL. 

În luna martie a acestui an s-a creat o isterie națională, românii temându-se că prețul benzinei și motorinei va exploda și creând cozi nejustificate la benzinării.

Ulterior autoritățile au amendat serios anumite benzinării  care au încercat să profite de panica din piață și au crescut nejustificat prețurile la carburanți.

Motorină pompă

Motorina s-a ieftinit cu un ban marți

[Sursa foto: pexels.com]

Citeste si: Ce se întâmplă cu prețul benzinei după ce s-a scumpit petrolul! Cât costă litrul de benzină și motorină la principalele stații de alimentare

Amenzi de aproape 1 milion de lei aplicate unor benzinării!

ANPC a dat amenzi de 950.000 unor stații de alimentare după controalele efectuate. ANAF a dat amenzi de 140.000 de lei, iar IGSU a dat amenzi de 750.000

de lei.

"ANPC – până astăzi a verificat peste 90 de stații de carburanți și sediul central al unei companii. Nivelul amenzilor este de 950 de mii de lei.

Au fost date și 10 avertismente și trei măsuri de oprire temporară a prestării de servicii și patru decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte. ANPC a amendat cu 100 de mii de lei o companie, cea mai mare amendă pe care o poate da.

ANAF – s-au aplicat deja șase contravenții de 140 de mii de lei. Se adaugă confiscarea a 1.250 de lei și suspendarea unui punct de lucru din Satu Mare, timp de 30 de zile. Acolo au fost date amenzi de 100 de mii de lei. Două puncte de lucru din Dumbrăvița și unul din Botoșani au fost amendate cu 19 mii de lei.

IGSU a verificat 814 stații de carburanți, până astăzi la ora 10, și a aplicat sancțiuni în valoare de 750 de mii de lei. Specialiștii reiterează respectarea normelor de precauție atât de către operatori, cât și de cetățenii care vin să alimenteze (este vorba despre depozitarea combustibilului în recipiente improprii)", anunța purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Citeste si: Benzina și motorina se scumpesc și vineri! Cât costă litrul de carburant: "În fiecare zi se scumpește cu câțiva bani"

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Prețul benzinei și prețul motorinei au crescut! Cât costă astăzi, la pompă, litrul benzină și cel de motorină

Ultima oră - O mașină a luat foc pe pe autostrada A1 / Foto

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se întâmplă cu prețul benzinei după ce s-a scumpit petrolul! Cât costă litrul de benzină și motorină la principalele stații de alimentare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies