Medicii pneumologi recomandă, atunci când poluarea depășește limitele normale, evitarea aerisirii încăperilor şi ocolirea, pe cât posibil, a zonelor unde există un trafic intens. Persoanele cu boli cronice trebuie să evite deplasările, dacă acestea nu sunt neapărat necesare, anunta mediafax.
Conform medicilor de la Spitalul „Marius Nasta” din București, poluarea poate avea atât consecințe imediate, cât și tardive asupra aparatului respirator.
„ Creșterea nivelului de poluanți poate produce acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacții alergice, mai ales la persoanele atopice, dacă vorbim de efecte imediate.
În acest context, specialiștii recomandă evitarea zonelor cu trafic intens.
„E vitarea aerisirii încaperilor în perioadele de poluare intensă cu folosirea aparatelor de aer condiționat, întreținute corespunzător.
Duminică noaptea, în Bucureşti, s-a înregistrat o poluare record, după cum arată informaţiile furnizate de reţeaua naţională şi de reţelele independente de monitorizare a aerului în Capitală.
La rândul său, ministrul mediului, Costel Alexe, a explicat că gradul de poluare ridicat a fost determinat de un incendiu la Gara de Nord, de arderi de cauciucuri şi de vegetaţie.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Clujul, MAI POLUAT de cât Bucureștiul? Ce spune un deputat clujean
Citeste si: Firea renunta! Anunt de ultima ora pentru soferi: primarul Capitalei anuleaza taxa Oxigen