Ce sa faci cand poluarea depaseste limitele normale! Sfatul medicilor

,

Medicii pneumologi recomandă, atunci când poluarea depășește limitele normale, evitarea aerisirii încăperilor şi ocolirea, pe cât posibil, a zonelor unde există un trafic intens.


In articol:

Medicii pneumologi recomandă, atunci când poluarea depășește limitele normale, evitarea aerisirii încăperilor şi ocolirea, pe cât posibil, a zonelor unde există un trafic intens.

Persoanele cu boli cronice trebuie să evite deplasările, dacă acestea nu sunt neapărat necesare, anunta mediafax.

Conform medicilor de la Spitalul „Marius Nasta” din București, poluarea poate avea atât consecințe imediate, cât și tardive asupra aparatului respirator.

Creșterea nivelului de poluanți poate produce acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacții alergice, mai ales la persoanele atopice, dacă vorbim de efecte imediate. Efectele pe termen lung ale poluării asupra aparatului respirator produc creșterea declinului funcției pulmonare, nevoia de servicii medicale crescute la pacienții cu boli cronice, costuri crescute pe serviciile de sănătate și scăderea duratei de viața”, avertizează medicii.

În acest context, specialiștii recomandă evitarea zonelor cu trafic intens.

„E vitarea aerisirii încaperilor în perioadele de poluare intensă cu folosirea aparatelor de aer condiționat, întreținute corespunzător. Persoanele cunoscute cu afecțiuni cronice trebuie să evite deplasările sau dacă sunt necesare trebuie să aibă la îndemână medicația utilă în crize”, sunt alte două recomandări.

Duminică noaptea, în Bucureşti, s-a înregistrat o poluare record, după cum arată informaţiile furnizate de reţeaua naţională şi de reţelele independente de monitorizare a aerului în Capitală.

La rândul său, ministrul mediului, Costel Alexe, a explicat că gradul de poluare ridicat a fost determinat de un incendiu la Gara de Nord, de arderi de cauciucuri şi de vegetaţie.

Citeste si: Clujul, MAI POLUAT de cât Bucureștiul? Ce spune un deputat clujean

Citeste si: Firea renunta! Anunt de ultima ora pentru soferi: primarul Capitalei anuleaza taxa Oxigen

Citeste

si: Va fi scandal! De ce platesc bucurestenii 498,51 lei pe gigacalorie, cand ELCEN o vinde cu 196 de lei. Doamna Firea trebuie sa raspunda

Citeste si: Scandal despre poluarea din Bucuresti! Primarul Capitalei catre ministrul Mediului:"Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti!"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Hamude s-a impacat cu fratele Biancai Comanici! Cristi a facut vlog cu el si a explicat tot! Ce relatie avea cu fostul iubit al Biancai

SCANDAL la CBS după ce soția lui Ozzy Osbourne a fost forţată să părăsească postul - Sharon Osbourne: Este vina unor doamne îmbufnate'

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Anunt oficial: Coronavirus se raspandeste mai rapid in afara Chinei decat in interiorul tarii de unde a izbucnit epidemia

Horoscop 3 martie 2020. Zodia care risca sa intre in conflicte aprinse

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies