Ce s-a întâmplat cu nivelurile anticorpilor pacienților vindecați de coronavirus?

,

Un studiu realizat recent în China schimbă tot ce știam până în prezent despre anticorpii din organismul pacienților vindecați de coronavirus. Ce au descoperit oamenii de știință?


In articol:

Studiul referitor la nivelurile anticorpilor din organismul pacienților care s-au vindecat de coronavirus a fost publicat în jurnalul științific Nature Medicine. Oamenii de știință au analizat 37 de pacienți simptomatici și 37 asimptomatici, după care au tras mai multe concluzii.

Citeste si: Motiunea "Sanatatea romanilor nu e firma de pompe funebre", impotriva ministrului Nelu tataru va fi dezbatuta in Camera Deputatilor

Ce s-a întâmplat cu nivelurile anticorpilor pacienților vindecați de coronavirus?

Deși inițial pacienții care s-au vindecat de coronavirus au prezentat anticorpul IgG, specific virusului, ulterior, testele au arătat că nivelul acestuia a scăzut brusc în două-trei luni de la momentul infectării. Astfel, oamenii de știință au ajuns să își pună întrebări cu privire la imunitatea dobândită după infectare. Specialiștii sunt de părere că și pacienții care s-au vindecat de coronavirus ar trebui să respecte în continuare regulile de distanțare socială și de igienă, având în vedere că nu este clar dacă există riscul de reinfectare cu coronavirus.

Citeste si: Studiu: medicamentul care scade riscul de deces doar la femeile infectate cu coronavirus

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Medicală din Chongqing, o filială a Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi din alte institute, a arătat că scăderea anticorpilor a fost de peste 70%, atât în cazul pacienților asimptomatici, cât și în cazul celor care au prezentat simptome, potrivit agerpres.ro.

Cu toate acestea, Jin Dong-Yan, profesor de virusologie la Universitatea din Hong Kong, este de părere că există posibilitatea ca alte zone ale sistemului imunitar să ofere protecție împotriva noului coronavirus. Acesta crede că unele celule memorează modul în care pot face faţă unui virus după prima infectare şi pot oferi o protecţie eficientă în cazul unei a doua runde de infectare. 

Citeste si: Zeci de polițiști din Bucureși au intrat în izolare. Două persoane au fost confirmate cu coronavirus

 

Citește-ne pe
Citește și:

Avertismentul directorului OMS: "Pandemia continua sa accelereze." Ultimul milion de cazuri, in opt zile

LIVE VIDEO Joe Biden și Kamala Harris au ajuns la Capitoliu: Spectacol GRANDIOS pregătit la ceremonia de învestitură

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Nelu Tataru, despre cresterea numarului de cazuri: "Trebuie să limităm această transmitere prin izolarea zonei”

Internare de zece zile pentru pacientii asimtomatici si cei cu simtome usoare. Declaratiile Ministrului Sanatatii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies