Ce români vor putea face duș gratuit în oraș? Aceștia vor putea primi gratuit și pâine

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 iun 2022, 20:05

Ce români vor putea face duș gratuit în oraș? Aceștia ar putea primi gratuit și pâine

Sursa: Facebook: Mihai Chirica

Persoanele care locuiesc în Iași și care au venituri mici își vor putea face duș în oraș, în cadrul unui punct public. Anunțul a fost făcut de către Primăria Iași care susține că problemele energetice se vor face resimțite din plin.

Primăria Iași a decis să vină în ajutorul persoanelor care nu beneficiază de o situație economică foarte bună.

Din cauza prețurilor mari la energie, nu toată lumea își permite să folosească apa caldă acasă, motiv pentru care s-a decis construirea unui punct public cu dușuri.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a anunțat, conform romaniatv.net, că persoanele cu venituri mici ar putea primi chiar și pâine în mod gratuit, deoarece și prețul acesteia a explodat.

Ce a spus primarul municipiului Iași?

„La începutul lunii iulie, deschidem un punct public cu duşuri. Va fi deschis pe strada Simionescu, în cartierul Dacia, într-un fost punct termic. Acolo avem opt duşuri publice. Le punem la dispoziţia celor cu venituri scăzute. Am instalat şi cinci maşini de spălat. Vine o perioadă foarte grea, când lumea îşi va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă. Lumea, din ce în ce mai rar, va porni maşina de spălat.

Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unor puncte sociale în care să îi putem sprijini.

Citeste si: Coaliția vrea plafonarea prețurilor la carburant. Câți lei ar putea costa un litru de benzină și un litru de motorină

Pentru acele persoane care vor trece prin momente dificile datorită crizei economice, împreună cu Arhiepiscopia Iaşiului, ne-am gândit să înfiinţăm o primă cantină socială în care se va da pâine”, a spus acesta.

Edilul din Iași susține că o criză energetică se va face resimțită puternic

În continuare, Mihai Chirica i-a îndemnat pe oameni să fie economi și să se gândească foarte bine la prețul pe care vor trebui să îl plătească în urma comfortului de care vor să beneficieze.

Cutremur vineri dimineață, în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

„Vine o perioadă foarte grea în care fac apel la toţi ieşenii să ne gândim de două ori când aprindem becul, câte frigidere ţinem în priză şi dacă este necesar ca apa caldă să curgă la nesfârşit făcând un duş de 25 sau 30 de minute, când, în cinci minute, ai putea să îl faci. Asta nu o spun din perspectiva faptul că ai sau nu ai bani. Nu o să fie de unde. Nu o să fie cu ce să prepari acea apă caldă şi nu vă gândiţi că vorbesc de pe dealuri. Am mai lansat avertismente privind diverse crize care se prognozau.

Citeste si: Revoltat din cauza prețurilor la combustibil, Nicolae Ciucă cere ca acestea să fie verificate

Va veni o criză a energiei în care nu se va pune problema câţi bani ai, ci se pune problema de unde o iei. Trebuie să ne învăţăm să trăim într-o altă ecuaţie. Va fi şi scump, dar scump, nescump, nu va fi de unde şi va trebui să consumăm mai puţin, ca să avem pe toată durata acestei crize”, a încheiat acesta.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies