Ce poți păți dacă mănânci zilnic brânză

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 07 sep 2020, 01:25

Potrivit unui studiu realizat de psihologii de la Universitatea din Maryland, SUA, produsele alimentare fermentate contribuie la menținerea sănătății mintale.

Un bun exemplu sunt brânzeturile consumate zilnic. Probioticele gasite în aceste alimente fermentate ajută la menținerea tranzitului intestinal și contribuie la ameliorarea simptomelor de anxietate. Mai mult, acestea ajută și la reducerea nivelului de stres și duc la întărirea sitemului imunitar.

Citeste si: OTRAVA din farfuria copiilor. Nu le mai da asa ceva la micul dejun!

Concluziile oamenilor de știință, bazat pe răspunsurile a 710 persoane, supuse timp de 30 de zile consumului de alimente si bauturi fermentate- castraveți murați, varză murată, vin, bere, cidru, iaurt, kefir, brânzeturi etc.- a scos la iveală faptul că există p legătură strânsă între alimentele cu probiotice și nivelul de anxietate resimțit.

Citește și: Maia Morgenstern, primul mesaj public, după valul de hate primit de fiica sa și tatăl copilului său, din cauza diferenței mari de vârstă dintre cei doi! "Părerea... contează cam cât contează conținutul scutecelor!"

Citește si: Când va avea loc deschiderea noului an școlar? Ministrul Educației, Daniel David, a făcut anunțul pe care toți elevii și părinții îl așteptau, după boicotul profesorilor: „Mesajul meu este simplu”

Probioticele, adică bacteriile bune din alimentele fermentate, pot crește nivelul unei substanțe din creier numită GABA, al cărei rol este acela de a controla reacțiile anxioase.

Așadar, consumul regulat al alimentelor fermentate aduc numai beneficii asupra sănătății.