Ce pensionari nu vor mai primi voucherele sociale, în anul 2023. În ce condiții vor continua acestea să fie acordate

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 nov 2022, 19:31

Ce pensionari nu vor mai primi voucherele sociale în anul 2023. În ce condiții vor continua acestea să fie acordate

Sursa: Facebook: Marcel Ioan Boloș

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, nu toți pensionarii vor mai primi voucherele sociale în valoare de 250 de lei. Acestea vor continua să fie acordate, dar doar unui procent mai mic de oameni.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că voucherele sociale în valoare de 250 de lei nu vor mai fi acordate pentru toți pensionarii, începând cu anul următor.

Ce pensionari nu vor mai primi voucherele sociale, începând cu anul 2023

Marcel Boloș i-a asigurat pe pensionari că voucherele în valoarea de 50 de euro, care se acordă o dată la două luni, pentru persoanele vulnerabile și pentru familii, în vedea achiziționării de alimente și a plății de mese calde, se va desfășura și în anul 2023.

Chiar și așa, persoanele al căror venit va fi mai mare de 2.001

lei nu vor mai primi voucherele sociale. Măsurile au venit în urma publicării, pe data de 25 noiembrie, a unui proiect de OUG, în ceea ce privește modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 63/2022.

„Având în vedere amplificarea cu impactul crizei energetice asupra cetățenilor vulnerabili a elementelor contextuale care au determinat necesitatea luării unor măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, este necesară asigurarea continuitătii acordarii sprijinului persoanelor vulnerabile după data de 31 decembrie 2022.

Citește și: Angajații din mediul privat ar putea primi vouchere de vacanță. Măsura ar putea ajunge la peste patru milioane de români

Vouchere sociale 2023. Prin prezentul act normativ se propune prelungirea măsurii până la data de 31 decembrie 2023, pentru acordarea a încă 6 tranșe de sprijin material în valoare nominală de 250 lei, odată la două luni, categoriilor de beneficiari”, este menționat în nota de fundamentare a proiectului.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Persoanele vulnerabile vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie

Prin intermediul unui comunicat al Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, a fost anunțat faptul că românii care fac parte din categoriile vulnerabile urmează să primească suma de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

Suma va fi acordată în două tranșe, iar cardurile pe care vor fi încasate sumele vor fi emise și distribuite de către Compania Națională Poșta Română, urmând ca listele cu persoanele eligibile să fie întocmite de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Care sunt românii care vor primi 1.400 de lei pentru compensarea facturilor la energie? Care sunt documentele necesare de care aveți nevoie pentru a beneficia de ajutorul de la stat

„Sunt aproximativ 3.000 de lei pe care fiecare beneficiar îi va primi cu siguranţă anul viitor, din fonduri europene, într-un efort al Guvernului de a se asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.

Citește și: Pensii decembrie 2022. Când vor fi plătite pensiile în luna decembrie. Anunțul făcut de Marius Budăi: „Am discutat deja cu Poşta”

Această iniţiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în ţara noastră, cu un impact deosebit la nivelul grupurilor vulnerabile, măsurile luate contribuind in mod real şi direct la creşterea calităţii vieţii lor şi la diminuarea considerabilă a riscului de excluziune socială, prin asigurarea capacităţii gospodăriilor de a-şi asigura nevoile imediate”, a declarat Marcel Boloș.

 


Natalia a dat cărțile pe față în Casa iubirii! Concurenta l-a înfruntat aprig pe Robert și i-a mărturisit tranșant lui Marinel că nu simte nimic pentru el! „N-a fost scânteia aia! Am încercat! Dar nu pot să spun că s-a schimbat foarte mult!”

Influențată de Radu, Natalia le-a mărturisit lui Robert și lui Marinel că nu a simțit pentru niciunul dintre ei scânteia care să ducă la o posibilă relație! „Eu n-am avut chestia asta din păcate cu tine!”

Cookies