Ce pensie vei avea daca ajungi sa ai un salariu de 4.600 de lei dupa 30 de ani de munca: suma i-a speriat pe multi!

,

Desi, la prima vedere, noua Lege a pensiilor aduce mariri substantiale pentru majoritatea categoriilor de pensionari, in realitate lucrurile nu stau tocmai asa.

Potrivit lui Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, aproximativ 65% dintre actualii salariati vor primi pensia minima, dupa noua lege.

Motivul este unul simplu: dupa 30 de ani munciti, un angajat trebuie sa aiba salariul de 4.600 de lei pentru a primi pensia minima.

Potrivit noii Legi, pensia minima se calculeaza astfel: 45% din salariul minim pe economie, pentru stagiul minim de cotizare, la care se adauga cate 1% pentru fiecare an de stagiu de cotizare realizat peste 15 ani, dar fara a depasi procentul maxim de 75%.

Astfel, in conditiile prezente, pensia minima este de 855 de lei.

Iata declaratia sefului Cartel Alfa:

"Practic, conform proiectului de lege, la timpul minim de contributie de 15 ani se prevede pensia minima 45% din salariul minim pe economie. Se poate ajunge, pentru fiecare an muncit in plus, la 75% din salariul minim pe economie.

"Asta inseamna ca unui salariat care a muncit 30 de ani, i se garanteaza prin lege o valoare de 60% din salariul minim pe economie, ca pensie minima.

"Rezulta ca ai nevoie de cel putin un salariu de 4.600 de lei la 30 de ani munciti, ca sa poti sa iei valoarea pensiei minime. Deci numai de la 4.600 de lei in sus poti sa iei peste pensia minima”, a declarat Bogdan Hossu.

Cum verifici cati bani ai strans pana acum pentru pensie

Pilonul II de pensii a devenit obligatoriu in urma cu 11 ani, insa putini romani stiu ce suma au acumulat in cont pana acum.

Stiati ca acest lucru se poate afla foarte usor? Iata ce trebuie sa faceti:

- intrati pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara si completati formularul de pe ACEASTA pagina: https://asfromania.ro/scr/petitiiFP Arata ca in imaginea de mai jos:

- in termen de maxim 10 zile de la completarea formularului vei fi contactat de un consultant care iti va spune ce fond administreaza contributiile tale la pilonul II de pensii.

- ulterior, dupa ce ai aflat fondul care iti administreaza banii, trebuie sa ceri informatii de la compania respectiva. Puteti consulta online nivelul contributiilor accesand urmatoarele link-uri:

Fondul NN (administrat de NN Pensii) 

Fondul AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private) 

Fondul Metropolitan Life (administrat de Metropolitan Life Pensii) 

Fondul Vital (administrat de Aegon Pensii) 

Fondul Aripi (administrat de Generali Fonduri de Pensii) 

Fondul BCR (administrat de BCR Pensii) 

Fondul BRD (administrat de BRD Pensii)

 

Citește-ne pe
Citește și:

Schimbari noi la pensii: se va putea iesi la pensie la varsta de 51 de ani pentru femei si 53 pentru barbati! Cine se va putea pensiona mai devreme

Ritualul botezului rămâne neschimbat! IPS Teodosie, categoric: 'Dacă este o rânduială de două mii de ani, aceea rămâne valabilă'

Boala cruntă de care suferă Simona Halep. S-a aflat abia acum. Ce se va întâmpla în perioada următoare cu sportiva

Anunt oficial despre pensii: se da inca o marire! Cati bani vor primi in plus pensionarii, masura se aplica pentru toata lumea

Vesti excelente despre pensii, se aplica pentru fiecare roman! Toata lumea va beneficia de aceasta masura

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies