Ce nu ştiai despre programul Prima Casă

,

Tot ce trebuie să ştii despre cel mai ieftin mod prin care îţi poţi achiziţiona o locuinţă.

În ultima vreme, cea mai la îndemână variantă prin care tinerii reuşesc să se mute într-o casă a lor este prin creditul Prima Casă. Tipul de credit este din ce în ce mai popular, întrucât, de multe ori, rata lunară este mai mică decât chiria. Aşa că, o investiţie de acest fel devine mult mai rentabilă pe termen lung.

Plus că, având casa ta, scapi de stresul chiriei şi că proprietarul ar putea rezilia contractul, poţi să îţi renovezi după bunul plac şi să îţi întemeiezi o familie fără fricile care apar atunci când nu trăieşti într-un loc sigur.

Însă ce înseamnă, mai exact, programul Prima Casă? Multă lume confundă acest tip de credit cu unul normal sau nu cunoaşte exact detalii despre suma care poate fi împrumutată.

În primul rând, poţi avea dreptul să te înscrii în program dacă nu ai deja o casă sau dacă locuinţa pe care o deţii are mai puţin de 50 de metri pătraţi. În al doilea rând, trebuie să ai un venit net stabil şi să poţi plăti un avans de 5%.

Cât despre valoarea maximă a împrumutului, aceasta diferă în funcţie de locuinţa ce urmează a fi cumpărată. Spre exemplu, dacă este finalizată sau în diferite faze de finalizare, atunci valoarea maximă a creditului este de 57.000 de euro, iar dacă locuinţa este nouă sau în construcţie, poţi obţine un credit de 66.500 euro. De asemenea, dacă vrei să îţi construieşti tu o casă, poţi obţine până la 71.250

de euro.

Pentru toate aceste variante, însă, trebuie să te asiguri că îţi permiţi să plăteşti un avans de 5%. Ulterior, numărul de rate poate fi stabilit în funcţie de disponibilitatea ta, creditul putând să se întindă pe o perioadă de până la 30 de ani. Pentru un astfel de credit, pe 30 de ani, rata lunară va fi de 1.111 lei, spre exemplu.

Dacă vrei să vezi lista cu toate documentele necesare, precum şi alte informaţii necesare înscrierii în program, poţi să intri pe site-ul Băncii Transilvania, unde există toate detaliile de care ai nevoie.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Problema de MATEMATICĂ pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Care este rezultatul corect

VIDEO PROTESTE împotriva permisului de vaccinare COVID-19 în Olanda

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Cele mai grele întrebări de cultură generală. La cate dintre ele raspunzi CORECT?

TEST DE PERSONALITATE: Tu ce alegi să faci prima oară? Răspunsul spune totul despre tine!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies