Ce nu e bine să faci pe 1 februarie 2022. Anul Nou Chinezesc 2022, cele mai vechi tradiții și superstiții

,
anul nou chinezesc 2022 traditii si superstitii

Superstiții și tradiții care se respectă de Anul Nou Chinezesc 2022

[Sursa foto: pexels]

Pe 1 februarie 2022 începe Anul Nou Chinezesc și cum este una dintre cele mai importante sărbători pentru poporul chinez, de această zi se leagă foarte multe tradiții și superstiții. Ce nu e bine să faci când începe Anul Nou Chinezesc?


In articol:

Anul Nou Chinezesc începe în anul 2022 pe 1 februarie, motiv de sărbătoare pentru poporul chinez.

Această sărbătoare are o semnificație aparte și o importanță majoră pentru chinezi, astfel că, din generație în generație, s-au transmis mai multe tradiții și superstiții. Iată ce e bine să faci și ce lucruri sunt interzise pe 1 februarie 2022, data la care începe Anul Nou Chinezesc, anul Tigrului de Apă.

Anul Nou Chinezesc 2022, tradiții și superstiții. Ce trebuie să faci pe 1 februarie 2022?

Chinezii se pregătesc din timp pentru a întâmpina așa cum se cuvine Anul Nou Chinezesc, respectă o serie de tradiții și superstiții, crezând că astfel vor avea puterea de a atrage energiile pozitive pentru a avea un an prosper, cu foarte multe realizări.

Înainte să înceapă Anul Nou Chinezesc, în toate locuințele este mare forfotă. Oamenii obișnuiesc să facă o curățenie generală, exemplară, să aerisească bine. Se crede că cei care fac acest lucru vor scăpa de toate energiile negative, de lucrurile care i-au ținut pe loc și vor fi gata să primească noul an cu brațele deschise și cu mult entuziasm.

Pe 1 februarie 2022, atunci când începe Anul Nou Chinezesc, este bine ca oamenii să își împartă cadouri, dar nu oricum. Tradiția spune că dacă sunt oferiți bani, aceștia ar trebui puși în plicuri de culoare roșie, totul pentru a atrage energiile pozitive. Copiii fac urări pe 1 februarie, iar adulții îi răsplătesc cu câte un plic roșu, plin cu bani.

Nu în mod întâmplător Anul Nou Chinzesc are drept culoare dominantă roșul.

Toate decorațiunile sunt colorate în această nuanță pentru că se spune că roșul aduce bogăție, abundență, putere, prosperitate, dar și foarte mult noroc.

De pe masa de sărbătoare de Anul Nou Chinezesc nu trebuie să lipsească mandarinele. Există o superstiție potrivit căreia acestea atrag norocul.

Se spune că până trec în noul An Chinezesc, oamenii ar trebui să își plătească toate datoriile. În caz contrar, în noul an vor rispi banii, vor avea parte de multe cheltuieli și datorii.

O altă superstiție spune că pe 1 februarie, de Anul Nou Chinezesc 2022, oamenii nu ar trebui să își spele părul. Se crede că cei care încalcă această superstiție vor alunga norocul.

De Anul Nou Chinezesc nu este bine să se folosească cuțitul sau foarfeca pentru că se spune că astfel va fi „tăiat” norocul.

Multe dintre aceste tradiții și superstiții sunt respectate și de cei care nu serbează Anul Nou Chinezesc, motiv pentru care s-au răspândit rapid și sunt cunoscute de un număr mare de persoane. 

Ce înseamnă, de fapt, anul Tigrului de Apă?

Anul 2022 este anul Tigrului de Apă în cultura chineză. Despre acest an se spune că va fi anul schimbărilor radicale, anul în care se pot întâmpla lucruri spectaculoase. Anul Tigrului de Apă îi va avantaja în special pe cei care vor da dovadă de curaj, care vor dori să iasă din zona lor de confort și care își vor propune să se facă remarcați. Oamenii care luptă mereu până la capăt, care nu se mulțumesc cu jumătăți de măsură și care au stofă de învingători vor avea foarte mult de câștigat în anul Tigrului de Apă.

2022 este un an în care oamenii pot deveni mai puternici, dacă își vor dori acest lucru, vor fi răsplătiți pentru munca depusă și vor avea realizări importante. 

Tigrul de Apă este un simbol al curajului și al puterii în horoscopul chinezesc, iar schimbările pe care le va aduce în noul An Chinezesc 2022 vor fi pozitive.

anul nou chinezesc 2022 traditii si superstitii

Mandarinele nu lipsesc de pe masa festivă organizată cu ocazia intrării în noul An Chinezesc

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Pe ce dată începe Anul Nou Chinezesc. Ce zodii vor atinge succesul în anul Tigrului de Apă

Când începe Anul Nou Chinezesc 2022? Data exactă

Pentru a determina data exactă la care începe Anul Nou Chinezesc trebuie luată în calcul a doua lună nouă după Solstițiul de iarnă. Astfel, în 2022, Anul Nou Chinezesc 2022 începe pe 1 februarie și este anul Tigrului de Apă.

Conform calendarului chinezesc, noul an trebuie să debuteze în perioada 21 ianuarie- 21 februarie.  

Anul Nou Chinezesc 2022 le aduce chinezilor 6 zile libere, având în vedere că este una dintre cele mai importante sărbători din cultura chineză. 

anul nou chinezesc 2022 traditii si superstitii

Anul Nou Chinezesc 2022 începe pe 1 februarie 

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Anul Nou Chinezesc 2022. Când începe anul Tigrului de Apă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

ZODIAC CHINEZESC Ce animal ești în zodiacul chinezesc după data nașterii

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Horoscop bani și carieră februarie 2022. Viața acestor zodii este pe cale să se schimbe. Câștiguri importante și noi proiecte profesionale pentru acești nativi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies