Anul Nou Chinezesc 2022. Când începe anul Tigrului de Apă

,
anul nou chinezesc 2022 data

Anul Nou Chinezesc, cea mai importantă sărbătoare a chinezilor 

[Sursa foto: pexels]

Anul Nou Chinezesc este una dintre cele mai importante sărbători pentru poporul chinez. Iată când începe Anul Nou Chinezesc 2022, considerat anul Tigrului de Apă.


In articol:

Anul Nou Chinezesc 2022 este anul Tigrului de Apă și, așa cum se întâmplă de fiecare dată, acest simbol va influența în mod puternic felul în care se vor desfășura lucrurile în noul an.

Pe ce dată începe Anul Nou Chinezesc în 2022?

Anul Nou Chinezesc 2022. Data exactă la care începe anul Tigrului de Apă

Despre anul 2022 se spune că va aduce schimbări majore, lucru confirmat și de previziunile legate de Anul Nou Chinezesc 2022. Anul Tigrului de Apă va fi unul în care doar cei puternici vor reuși să iasă învingători. Va fi un an în care se va pune foarte mult accentul pe curaj, determinare, iar cei care vor munci pentru a-și duce la îndeplinire obiectivele vor avea parte de succes. Când începe, de fapt, Anul Nou Chinezesc 2022? Ei bine, anul Tigrului de Apă va începe pe 1 februarie 2022, cu o lună mai târziu decât Anul Nou calendaristic, care începe pe 1 ianuarie.

Anul Nou Chinezesc 2022 va începe la data de 1 februarie, acesta fiind considerat cea mai importantă sărbătoare pentru chinezi. Noul an este marcat printr-un festival spectaculos care debutează în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și care se termină cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi. 

Chinezii sărbătoresc Anul Nou Chinezesc încă din cele mai vechi timpuri și, evident, din generație în generație s-au transmis mai multe obiceiuri, tradiții și superstiții legate de această sărbătoare. Înainte de a întâmpina Anul Nou Chinezesc 2022, oamenii fac o analiză a ceea ce a mers bine sau mai puțin bine în anul ce este pe cale să se încheie, totul pentru a vedea ce schimbări ar trebui să facă.

Anul Nou Chinezesc nu are o dată fixă, ci în fiecare an acesta se sărbătorește într-un al moment al lunii. Mai exact, pentru a determina când începe Anul Nou Chinezesc trebuie luată în calcul a doua lună nouă după Solstițiul de iarnă, ceea ce înseamnă că Anul Nou Chinezesc poate să pice între 21 ianuarie și 21 februarie. În 2022, Anul Nou Chinezesc pică pe 1 februarie și se va termina pe 21 ianuarie 2023. 

Pentru că este o sărbătoare legală, cu ocazia Anului Nou Chinezesc 2022, chinezii vor avea aprte de 7 zile libere, mai exact de pe 31 ianuarie 2022, atunci când este Ajunul Anului Nou Chinezesc și până pe 6 februarie 2022. 

cand incepe anul nou chinezesc 2022

Cu ocazia Anului Nou Chinezesc, oamenii își fac cadouri 

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Horoscop chinezesc ianuarie 2022. Ce le așteaptă pe zodii la începutul anului

Tradiții și superstiții care se respectă de Anul Nou Chinezesc 2022

În fiecare an, chinezii obișnuiesc să respecte mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții de  Anul Nou Chinezesc, având în vedere că este o sărbătoare foarte importantă pentru ei.

De Anul Nou Chinezesc, majoritatea oamenilor își fac cadouri, reușind astfel să aducă un zâmbet pe buzele apropiaților. Chinezii cumpără în principal haine, decorațiuni și obiecte care atrag norocul și energiile pozitive.

Înainte să înceapă Anul Nou Chinezesc, în fiecare casă se face curățenie generală. Se spune că cei care fac acest lucru vor alunga toate energiile negative și ce nu a mers bine în anul trecut, făcând astfel loc anului nou. În Ajunului Anului Nou Chinezesc, întreaga familie se strânge în jurul mesei de pe care nu lipsesc preparatele din carne de porc, pui sau rață. 

În prima zi din Anul Nou Chinezesc, copiii le fac urări adulților, iar pentru asta sunt răsplătiți cu plicuri din hârtie roșie în care sunt puși bani.

Anul Nou Chinezesc este momentul în care chinezii uită de certuri și conflicte. Se spune că cei care se ceartă în această zi vor avea parte de un an cu multe încercări. 

Un alt obicei este focul de artificii din noaptea de Anul Nou Chinezesc. Se crede că zgomotele puternice vor alunga spiritele rele.

cand incepe anul nou chinezesc 2022

În prima zi din Anul Nou Chinezesc, copiii le fac urări adulților și primesc plicuri de culoare rosie cu bani

[Sursa foto: pexels]

Anul Nou Chinezesc 2022, anul Tigrului de Apă. Ce aduce nou?

Tigrul de Apă este un simbol al puterii, al curajului, astfel că Anul Nou Chinezesc 2022 va sta sub semnul acestuia și va reprezenta o perioadă de evoluție, o perioadă a schimbărilor majore. Începe un an în care vor fi apreciate cele mai îndrăznețe idei și proiecte, în care cei care vor îndrăzni mai mult vor fi răsplătiți pe măsură. 

În anul Tigrului de Apă, oamenii sunt îndemnați să lupte pentru ceea ce își doresc, să țintească sus și să nu se mulțumească cu jumătăți de măsură. Ambiția este cuvântul de ordine al Anului Nou Chinezesc 2022.

Citeste si: ZODIAC CHINEZESC Ce animal ești în zodiacul chinezesc după data nașterii

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Horoscop bani și carieră februarie 2022. Viața acestor zodii este pe cale să se schimbe. Câștiguri importante și noi proiecte profesionale pentru acești nativi

Pentagonul spune că Rusia minte, când afirmă că a folosit arme cu laser în Ucraina: Nu avem nicio dovadă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Solstițiu de vară 2022. Pe ce data pică cea mai lungă zi a anului 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies