Ce măsuri pregătește NATO. Anunțul făcut de Jens Stoltenberg

,
Jens Stoltenberg

Ce măsuri pregătește NATO. Anunțul făcut de Jens Stoltenberg

[Sursa foto: Facebook Jens Stoltenberg]

Comandanţii militari ai NATO elaborează planuri de desfăşurare a unei forţe militare permanente de amploare pe flancul estic al alianţei.

Jens Stoltenberg spune că NATO pregătește o prezență militară permanentă la granițele țărilor membre din flancul estic, pentru a împiedica o viitoare posibilă agresiune din partea Rusiei, potrivit biziday.ro.

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

[Sursa foto: Facebook Jens Stoltenberg]

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 47 de război. Cancelarul austriac se întâlnește cu Putin la Moscova. UE dezbate al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Ce măsuri pregătește NATO

Recent, în cadrul unui interviu pentru The Telegraph, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța s-a aflat “în mijlocul unei transformări fundamentale”, care va reflecta “ consecințele pe termen lung” ale acțiunilor președintelui rus Vladimir Putin. 

“Ce vedem acum este o nouă realitate, o nouă normalitate pentru securitatea europeană. Prin urmare, le-am cerut comandanților noștri militari să ofere opțiuni pentru ceea ce noi numim o resetare, o adaptare pe termen lung a NATO”, a declarat Jens Stoltenberg. 

Citeste si: Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea dura chiar și ani de zile. După ce armata ucraineană a trecut la standardele NATO, Mircea Geoană a făcut anunțul îngrijorător

Secretarul general al NATO a mai precizat că această “resetare” ar schimba rolul trupelor alianței pe teritoriul statelor membre din flancul estic, care vor deveni astfel un factor de descurajare cu drepturi depline pentru o potențială viitoare invazie din parte Rusiei.

'' Indiferent când, cum, războiul din Ucraina se termină, războiul a avut deja consecinţe pe termen lung pentru securitatea noastră. NATO trebuie să se adapteze la această nouă realitate. Şi asta este exact ceea ce facem.

Trebuie să ne asigurăm că vom continua să fim capabili, într-o lume mai periculoasă, să protejăm şi să apărăm toţi aliaţii NATO'', a declarat oficialul.

Stoltenberg a spus că resetarea trebuie să fie însoţită de creşterea cheltuielilor naţionale de apărare ale membrilor alianţei şi a subliniat angajamentul cancelarului german Olaf Scholz de a creşte cheltuielile de apărare ale Germaniei de la 1,5% la 2% din PIB.

''Având în vedere dimensiunea economiei germane, acest lucru reprezintă o diferenţă uriaşă şi pentru cheltuielile totale de apărare ale NATO'', a spus el în interviu.

Stoltenberg este de acord cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi cu preşedintele Volodimir Zelenski că diferenţa dintre armament ”defensiv” şi ”ofensiv” este falsă în cazul de faţă, afirmând: ”Ucraina se apără acum în faţa unei invazii. Deci, tot ceea ce Ucraina face este defensiv. Îşi apără ţara, poporul, cu diferite tipuri de arme, arme din fosta eră sovietică, arme moderne furnizate de Marea Britanie, dar şi arme mai uşoare şi mai grele furnizate de aliaţi”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Românii din aceste localități ar putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme. Ce anunț au făcut autoritățile

Vladimir Putin dă semne că cedează în Ucraina: 'Va trebui să ajungem la un acord!'

Românii din aceste localități ar putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme. Ce anunț au făcut autoritățile

Preț benzină și motorină 9 decembrie 2022: La ce preț a ajuns vineri litrul de benzină și de motorină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies