De ce a murit, de fapt, Bruce Lee. Medicii au descoperit cauza, după aproape 50 de ani de la decesul acestuia

,
ce i-a cauzat moartea lui Bruce Lee

De ce a murit de fapt Bruce Lee

[Sursa foto: Hepta]

Bruce Lee a murit la vârsta de doar 32 de ani, iar după aproape 5 decenii medicii au descoperit care este cauza decesului acestuia.

Starul de cinema și maestrul de arte marțiale, Bruce Lee, s-a stins din viață în luna iulie a anului 1973, iar după aproximativ 50 de ani, s-a aflat adevărata cauză a decesului.

Citește și: Il mai stii pe Bolo Yeung, chinezul plin de muschi care juca in filme cu Bruce Lee si Van Damme? Uite cum arata acum, la 71 de ani

Ce i-a cauzat moartea lui Bruce Lee

ce i-a cauzat moartea lui Bruce Lee

Medicii au descoperit cauza, după 50 de ani de la decesul acestuia

[Sursa foto: Hepta]

Bruce Lee a decedat în luna iulie a anului 1973, iar cauza oficială a morții actorului a fost edemul cerebral, mai exact umflarea creierului, dar cercetătorii au descoperit, după 50 de ani, că este posibil ca acesta să fi suferit de hiponatremie. Hiponatremia este o tulburare ce este cauzată de consumul ridicat de lichide ducând la o scădere a concentrației de sodiu din sânge, împiedicând eliminarea eficientă prin urinare a excesului.

Cercetarea realizată de Universitatea Autonomă din Madrid, după 50 de ani de la decesul lui Bruce Lee a prezentat posibilitatea ca moartea bruscă a cunoscutului actor să fie provocată din cauza consumului ridicat de apă.

Este cunoscut faptul că actorul și maestrul de arte marțiale consuma o cantitate mare de apă, dar și sucuri și alcool, iar în combinație cu diferite substanțe interzise pe care acesta le folosea, rinichii lui au fost afectați de practicarea intensivă a artelor marțiale, toate aceste aspecte fiind factori de risc pentru apariția hiponatremiei, prezintă studiul.

„Noi emitem ipoteza că Bruce Lee a murit din cauza unei forme specifice de disfuncție renală: incapacitatea de a elimina suficientă apă pentru a menține homeostazia apei. Acest lucru poate duce la hiponatremie, edem cerebral și deces în câteva ore, dacă excesul de apă nu este eliminat prin urinare", au explicat cercetătorii.

Citește și: Jean de la Craiova, semn de recunostinta pentru Bruce Lee! A cantat la mormantul lui, in America

Ce este hiponatremia

Hiponatremia este o afecțiune ce apare în momentul în care nivelul de sodiu din sânge este foarte scăzut, iar sodiul este un electrolit ce ajută la reglarea cantității de apă. Această afecțiune are ca și cauză principală lipsa de sare, iar aceasta poate fi cauzată prin consumul exagerat de apă.

„În timpul valurilor de căldură, o proporție semnificativă de persoane în vârstă care se prezintă la urgențe din cauza căldurii sunt victime ale hiponatremiei, adică ale unei hiperhidratări în paralel cu o alimentație insuficientă”, spune dr. Gérald Kierzek, medic de urgență, potrivit  digi24.ro.

Simptomele pe care cei care suferă de această afecțiune le pot simți sunt: oboseală anormală, greață, vărsături sau apariția unor umflături, tulburări de conștiență, confuzia mentală, convulsii și chiar comă. Această afecțiune poate fi chiar fatală, în cazul persoanelor vulnerabile.

Citește și: MOARTEA i-a transformat in LEGENDE. Celebritati care S-AU STINS in floarea varstei GALERIE FOTO

Sursa: Facebook Bruce Lee,  spotmedia.ro 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Marius Budăi a anunțat ce se va întâmpla cu alocațiile, începând cu data de 1 ianuarie 2023. Ce influență va avea rata inflației

Spania sfidează toate trendurile UE: rata inflației scade în mod neașteptat!

Marius Budăi a anunțat ce se va întâmpla cu alocațiile, începând cu data de 1 ianuarie 2023. Ce influență va avea rata inflației

„Nevastă-ta mai întreabă de mine? Vezi că mă calci pe adidași!”. Culiță Sterp, atitudine incredibila la ieșirea din sala de judecată

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies