Ce greșeli facem atunci când vrem să slăbim. Carmen Brumă ne spune ce trebuie să evităm

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 02 feb 2023, 11:36

Ce greșeli facem atunci când vrem să slăbim

Sursa: Pexels.com

Iarna aproape a trecut, iar oamenii vor să își pregătească corpul pentru vremea caldă, mai ales pentru viitoarele concedii își care își vor etala costumele de baie, iar acestea sunt câteva greșeli pe care le facem atunci când vrem să slăbim.

Fie că ne pregătim corpul pentru sezonul cald, fie că vrem să dăm jos

câteva kilograme ce au rămas după sărbători, când vrem să slăbim face și câteva greșeli ce nu ne vor ajuta procesul, iar acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le evităm.

Citește și: Cum să pierzi în greutate în timp ce dormi? 7 trucuri care te ajută să slăbești mai repede

Ce greșeli facem atunci când vrem să dăm jos kilogramele în plus

Carmen Brumă le-a spus urmăritorilor de pe rețelele de socializare care sunt greșelile pe care oamenii le fac atunci când vor să slăbească, mai ales dacă aleg să facă asta prin a se restricționa. Cu toate că trebuie să fim mai atenți la ceea ce mâncăm, asta nu înseamnă că trebuie să ne interzicem anumite alimente sau să ne restricționăm deoarece acest lucru poate sta în calea progresului.

Atunci când vrem să slăbim ne gândim imediat la faptul că trebuie să nu mai consumăm grăsimi, însă trebuie să nu uităm că acestea sunt extrem de benefice pentru buna funcționare a creierului, dar și pentru absorbția nutrienților. Dacă alegem să mâncăm alimente ce au mai puține grăsimi, acestea își vor pierde din senzația de sațietate, astfel ni se va face foame mai des.

Atunci când decidem că trebuie să

mâncăm mai sănătos este important să realizăm că acestea, de cele mai multe ori, îngrașă, așa că trebuie să fim atenți la cantitatea consumată, nu de ceea ce consumăm. Acest lucru se întâmplă deoarece confundăm mâncarea sănătoasă cu mâncarea în deficit caloric.

Mulți oameni se gândesc că după o săptămână în care mănâncă sănătos au dreptul ca în cele două zile de weekend să trișeze și să mănânce tot ce poftesc, însă acest lucru nu este benefic pentru a ne ajuta să slăbim.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Citește și: Raluca Bădulescu, siluetă de invidiat sau de criticat? Vedeta a ajuns să aibă doar 47 de kilograme! „Sunt fericită așa! Mănânc, dar am grijă să nu mă îngraș!”

Regulile esențiale ale lui Carmen Brună

Carmen Brumă a scris în cartea sa care sunt regulile esențiale pentru a reuși să slăbești 4 kilograme în 6 zile, iar acestea sunt câteva dintre ele. Prima dată trebuie să începem să ne facem un obicei de a bea 2 litri de apă în fiecare zi, iar pe lângă apă, trebuie să începem să bem și cel puțin 2 căni de ceai pe zi, un ceai ce vă place, la alegere.

Chiar dacă este recomandat să consumăm 2-3 căni de ceai pe zi, asta nu înseamnă că vom renunța la cafeaua cu ajutorul căreia reușim să funcționăm, însă acestea trebuie să fie neîndulcite.

Ce greșeli facem atunci când vrem să slăbim. Carmen Brumă ne spune ce trebuie să evităm

Pâinea din făină albă trebuie evitat cât de mult se poate, aceasta poate fi înlocuită cu alte timpuri, mai prietenoase siluetei noastre. De altfel, dulcele poate fi înlocuit cu o linguriță de miere, dar trebuie consumat cu 4 ore înainte de culcare.

Citește și: Detoxifiere cu pepene roșu. Cum se ține cura și care sunt beneficiile

Surse: kfetele.ro, unica.ro