Ce crede Dumitru Prunariu despre Dumnezeu! Cosmonautul a dezvăluit ce reprezintă pentru el divinitatea

,
Dumitru Prunariu și Denise Rifai

Dumitru Prunariu și Denise Rifai

[Sursa foto: Kanal D]

Iată ce reprezintă divinitatea pentru cosmonautul Dumitru Prunariu. Denise Rifai i-a pus o întrebare legată de credință lui Dumitru Prunariu.


In articol:

"De câte ori ați fost întrebat dacă l-ați văzut pe Dumnezeu?", l-a întrebat Denise Rifai pe Dumitru Prunariu.

"Destul de des lumea m-a întrebat. Iar răspunsul este cel pe care l-ați dat, Dumnezeu există în fiecare din noi.

Trebuie să trăim în armonie pentru a continua să facem parte din acest univers. Universul se materializează pentru noi sub numele de Dumnezeu. Cel puțin așa cred eu", a spus Dumitru Prunariu.

Ce spunea Dumitru Prunariu despre credință 

De profesie om de știință, Dumitru Prunariu a devenit primul român care a zburat în spațiu. S-a întâmplat în anul 1981. 

Chiar dacă a fost cosmonaut și, ca atare, este om de știință, Dumitru Prunariu nu neagă existența lui Dumnezeu.

„Întotdeauna am avut percepţia că există o energie universală care echilibrează lucrurile în lume, le echilibrează în sistemele stelare, în sistemul nostru planetar, pe pământul nostru, le echilibrează în sufletele şi comportamentele oamenilor.

Această forţă superioară cei mai mulţi dintre noi o identificăm cu Dumnezeu, alţii cu alte entităţi superioare în care cred. După părerea mea, există o singură entitate superioară, o singură energie universală care echilibrează tot, iar oamenii şi-au materializat-o într-un fel prin diferite percepte, concepţii, credinţe, dar ea este aceeaşi pentru toată lumea.

Credinţa în Dumnezeu, după mine, acel Dumnezeu este o energie undeva, dar energia se regăseşte în fiecare dintre noi. Legătura noastră cu Dumnezeu este în sufletul nostru. Dacă nu o regăsim în noi, nu eşti conştient că El există în suflet, suntem într-un fel pierduţi în lumea aceasta. Dacă o regăsim şi o acordăm cu energiile altora, putem să construim lucruri bune”, declara Dumitru Prunariu pentru basilica.ro.

Dumitru Prunariu

Dumitru Prunariu, singurul român care a călătorit în spațiu

[Sursa foto: Kanal D]

Cine este Dumitru Prunariu

Dumitru Dorin Prunariu s-a născut pe   este singurul român care a călătorit în spațiu. Această premieră s-a petrecut pe 14 mai 1981. Prunariu a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic.

A fost, pe rând, ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.

În cadrul misiunii Soiuz 40 Dumitru Prunariu a zburat în spațiu alături de cosmonautul sovietic Leonid Ivanovici Popov.

După misiune Prunariu și Popov au fost decorați de liderul URSS de atunci, Leonid Brejnev, cu Ordinul Erou al URSS (1981).  

În plan personal Dumitru Prunariu este căsătorit de 54 de ani cu Crina Rodica Prunariu, care i-a fost colegă de facultate. Soții Prunariu au doi copii, Radu-Cătălin, născut în 1975 și Ovidiu-Daniel, născut în 1977.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Maria și Emanuel se contrazic în privința lui George. Ce spune concurentul despre iubitul blondinei ”Nu mi-a fost simpatic de la început”

Bărbatul care înțepa femei în Capitală a fost arestat preventiv

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Program TV „Infidelul”. Vezi online episodul 3, subtitrat în limba română VIDEO. Asya, nevoită să ascundă drama pe care o trăiește

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies