Ce CONDITII impune UEFA pentru ca Romania sa gazduiasca Euro 2020

Ce n-am reusit sa construim in ultimii 24 de ani trebuie sa terminam in urmatorii 6! Suna a promisiune electorala? Nici vorba.

Sunt conditiile impuse de mai-marii fotbalului european pentru a putea organiza meciurile de la Euro 2020. Autostrazi, o linie noua de metrou, plus locuri de parcare. Nu ne indeplinim obiectivele? Atunci vom suferi o infrangere rusinoasa. Autostrazi finalizate, noi magistrale de metrou complet, locuri de parcare din belsug. Aceasta trebuie sa fie Romania anului 2020 in care sunt asteptati suporterii sportului rege si curg incasile de milione de euro.

Vecinii unguri au castigat si ei dreptul de a organiza o parte din meciurile Campionatului European. Dar, la capitolul infrastructura sunt cu mult in fata noastra. In 6 ani, Bucurestiul ar trebui legat de granita cu Ungaria de o autostrada neintrerupta, necesara fanilor care ar dori sa faca deplasarea intre cele 2 tari cu masina. Am construit deja aproximativ 300 de kilometri din aceasta retea. Mai avem nevoie de inca 280.

In fiecare an de democratie am construit cate 21 de kilometric de autostrada. Daca ritmul se pastreaza, restul de autostrada care va lega capitala de granita vest va fi gata in 13 ani. Adica in 2027. Nici in subteran nu stam mai bine. De la aeroport, suporterii trebuie sa ajunga cat mai usor in centru sau la stadion. Cum vor face asta? Cu ajutorul noii magistrale de metrou de la Otopeni.

##VIDEO122856##

Sunt necesari 14 kilometri de tuneluri subterane, jumatate de kilometru de magistrala de metrou pe an. Acesta este ritmul ultimilor ani. In acest fel, vom lega aeroportul de Bucuresti in 28 de ani. Adica in 2042. Alta problema spinoasa: locurile de parcare din jurul arenei nationale. Oficialii UEFA ne-au impus sa suplimentam numarul parcarilor, atat pentru autocare, cat si pentru autoturismele care care fac deplasarea in mod individual.

Dupa finala Europa League din 2012, Romania a incasat 30 de milioane de euro din buzunarele suporterilor deveniti turisti. Cu cat ne vom alege dupa meciurile de la Euro? Putem face calcule peste calcule. Daca nu vom reusi sa indeplinim obiectivele impuse de UEFA, atunci, s-ar putea sa ramanem si fara meciuri, si fara bani. Meciurile s-ar putea muta de la Bucuresti la Cluj. Orasul de pe Somes este situat mult mai aproape de granita cu Ungaria si are deja un stadion la standarde moderne.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate