Ce avere are George Simion, lider AUR: "Îmi donez 90% din salariul de parlamentar"

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 05 aug 2022, 20:25

George Simion, față în față cu Denise Rifai

Sursa: Kanal D

George Simion, lider AUR, este la primul mandat de parlamentar. Co-președinte al formațiunii AUR, George Simion a deschis lista AUR la parlamentare.

Co-președinte al AUR, alături de Claudiu Târziu, George Simion a devenit rapid cunoscut după scorul mare pe care l-a luat Alianța pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie 2020.

Deși declarația de avere, pe care George Simion, în calitate de deputat, este obligat să o facă, este cam goală, co-președintele AUR a anunțat, recent, că își donează 90% din salariul de parlamentar.

George Simion nu are locuințe sau bani în bancă, înainte de a deveni deputat încasând un venit anual de 35.128 lei ca director de marketing al unei firme. Totodată, George Simion declara că deține un autoturism Ford Fiesta fabricat în anul 2006, pe care l-a achiziționat. 

"Îmi donez 90% din salariul de parlamentar. Voi oferi o bursă lunară acestor trei copii", scria pe contul său de Facebook George Simion, atașând postării respective un clip cu trei copii care l-au impresionat.

Citeste si: Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament! Doar 88 de voturi pentru!

Ce avere are George Simion, lider AUR: "Net iau 12.000 de lei"

Într-o emisiune TV, George Simion, co-președinte AUR, a dezvăluit că indemnizația de parlamentar pe care o încasează este de 12.000 de lei net. La această indemnizație se adaugă alte sume, în care intră întreținerea cabinetului de parlamentar.

În aceeași emisiune TV George Simion a precizat că sumele pe care le încasează parlamentarii de la stat pot ajunge și la 50.000 de lei lunar.

Simion reitera că el își donează 90% din salariul de parlamentar.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Am și anunțat, îmi donez 90% din salariu.

12.000 de lei net (n.r.: e salariul de parlamentar). Ca parlamentar mai ai telefon, mașină, sume forfetare, cabinet, ajungi pe undeva pe la 10.000 de euro. Eu sunt membru în Biroul Permanent, am și masă. Și la senatori la fel, nu e diferență, decât la vârstă, sunt mai bătrâni un pic", a declarat George Simion într-o emisiune TV.

Născut pe 21 septembrie 1986, în Focșani, George Simion s-a făcut cunoscut mai întâi ca activist civic, înainte de a deveni parlamentar, promovând îndeosebi unirea Moldovei cu România.

Simion a participat ca independent la alegerile europarlamentare din 2019, obținând un scor de 1,21%.

După ce a candidat ca independent la europarlamentare, obținând în diaspora mai multe voturi decât PSD, George Simion a fondat Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), un partid politic care s-a creat prin unirea mai multor formațiuni naționaliste. 

AUR a obținut peste 9% atât la Senat, cât și la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie 2020. 

George Simion, co-președinte AUR, este invitatul lui Denise Rifai în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", difuzată duminică seară, 31 octombrie 2021, la Kanal D, de la ora 22:30.

Citeste si: Cum l-a sfidat Diana Șoșoacă pe Klaus Iohannis? Incredibil ce gest a făcut în fața președintelui: „SPP-ul a înlemnit!”

 

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!