Intr-o conferinta de presa organizata duminica, la cateva ore dupa ce Felix Baumgartner a ajuns cu bine pe Pamant, la care a participat si Brian Utley, reprezentantul Federatiei Aeronautice Internationale, Felix Baumgartner a spus:
"Permiteti-mi sa va spun un lucru: atunci cand te afli pe acoperisul lumii, devii mult
Felix Baumgartner a spus, totodata, ca la un moment dat a fost pe punctul de a-si anula misiunea, intrucat vizorul castii de protectie pe care o purta in timpul saltului se aburise.
Conferinta a fost transmisa live pe site-ul oficial al misiunii, redbullstratos.com.
Brian Utley a precizat ca, potrivit datelor preliminare, Felix Baumgartner a reusit sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera, stabilind un record mondial. Astfel, Felix Baumgartner a avut in timpul coborarii o viteza de 1.342,8 kilometri/ ora, potrivit site-ului redbullstratos.com.
Felix Baumgartner este prima persoana din lume care a depasit viteza sunetului fara a se afla intr-un avion. Acest record a fost atins chiar in ziua in care se celebreaza 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, pilotat de Chuck Yeager in 1947, informeaza Sky News.
Plonjand de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, Felix Baumgartner a stabilit duminica si un alt record mondial- saltul in cadere libera de la cea mai mare altitudine, a confirmat in conferinta de presa Brian Utley.
Felix Baumgartner a urcat in stratosfera intr-o capsula presurizata, trasa de un balon urias cu heliu, dupa care a fost in cadere libera timp de peste patru minute, potrivit Sky News.
Recordul pentru saltul cu parasuta in cadere libera era detinut din 1960 de un fost colonel din aviatia americana (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spatiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sarit in gol de la altitudinea de 31.333 de metri.